Human Centered Innovation opleiding

Help jij straks startups op te schalen en corporates te innoveren?

Denk jij altijd in innovatieve mogelijkheden? Geloof jij dat je met je creatieve, ondernemende persoonlijkheid nieuwe kansen voor bedrijven kan ontdekken en ontwikkelen? Het Human Centered Innovation-traject leert je denken in creatieve mogelijkheden, analyseren als een marktonderzoeker en ondernemen als een startup.

OKT
Start: 5 oktober 2017
Eind: 26 januari 2018
Meld je aan voor: 15 september 2017
Lengte: 10 wk//4-6 maanden
Kosten: 1199,-/ 899,-


SCHRIJF JE IN

Wat ga je leren?

Je focust op je persoonlijke ontwikkeling en je professionele ontwikkeling tegelijkertijd. Als je de innovator wil worden die bedrijven positief verrast, moet je je eigen talenten ontdekken en versterken. Tijdens het traject ga je hiermee aan de slag.
Daarnaast heb je de skills nodig die bedrijven zoeken in een innovator. In de expert-workshops leer je hoe je luistert naar een organisatie, de behoeftes van klanten ontdekt, een prototype ontwikkelt, draagvlak creëert en een nieuw product of dienst in de markt zet. Dit doen we volgens het Human Centered Design-model.
 
We leiden je op als creatieve mini-ondernemer, die grote organisaties menselijker kan maken en menselijke organisaties groter.

Growth mindset

Kweek een mindset waarbij je jezelf in een razendsnel tempo ontwikkelt

Vergroot je netwerk

Leer een netwerk opbouwen van relevante professionals.

Ontdek jouw talenten

Werk vanuit jouw kracht en ervaar waarom je niet overal goed in hoeft te zijn.

Time management

Leer slimmer omgaan met jouw tijd en doelen effectief behalen.

Ideation

Ideation is een creatief proces van het genereren, ontwikkelen en communiceren van nieuwe ideeën. Je leert via creatieve brainstormtechnieken welke sleutelprincipes er zijn voor idea-generation, hoe je kunt voortbouwen op eerdere ideeën en inventiviteit vergroot door elementen met elkaar te combineren. Tijdens deze lessen proef je van de mogelijkheden en manieren om strategisch ideeën te ontwikkelen en alternatieven voor 'vastgeroest denken' te vinden.

Daarnaast krijg je een kijkje in de keuken hoe je als facilitator van creatieve processen aan de slag kunt en hoe je aan nieuwe opdrachtgevers komt. De lessen worden gegeven door facilitators Sophie en Veerle van projectstudio Cornelis Serveert.

Human Centered Research

In dit vak leer je onderzoeken volgens de Human Centered Research-methode. De methode heeft tot doel om een duurzaam en market fit product/dienst te ontwikkelen, waarbij de focus ligt op de behoefte van de gebruiker. Door user-interviews af te nemen en te analyseren breng je in kaart wat de behoefte van de gebruiker is om vervolgens hierop je prototype af te stemmen. Dit vak wordt gegeven door Jorge Labadie (founder van 37 Graden Celsius) en Bernd Bodewes (programmacoördinator bij De Upstarter).

Experience Design

Je leert hoe je een interactief product of dienst kan ontwerpen en vormgeven, door te onderzoeken hoe je de gebruikerservaring kunt verbeteren. Je leert persona’s maken, werken volgens de Google Sprint-methode en je wordt uitgedaagd om de aannames die je doet op basis van onderzoeksresultaten steeds opnieuw te testen. Dit vak wordt gegeven door Floor van Riet, UX designer bij One Shoe.

Lean Startup

Je leert hoe je een groot project klein en behapbaar kan maken. Hoe je een prototype ontwikkelt, op de markt lanceert, feedback verzameld, verbetert en verkoopt. Het doel is om een market fit product of dienst te ontwikkelen en te verkopen. Dit vak wordt gegeven door Martijn van Hoek en Stef Gallé, founders van Startup Studio Nescio.

Creative Confidence

Bij het vak Creative Confidence ontdek en ontplooi je jouw unieke talenten en kwaliteiten. Je leert hoe je zelfverzekerd kan zijn over jouw talent en hoe je dit in de markt kunt zetten. Dit vak wordt gegeven door Mariëtte Ruggenberg, founder van De Upstarter en lifecoach.

Hierna kun je bijvoorbeeld worden


Chief Customer Happiness
Customer Succes Manager
Product Owner
Verandermanager
Design Manager
Creative Project Manager


Voor wie?

De opleiding is bedoeld voor jonge, ondernemende professionals tussen de 20 en 35 jaar oud, met een HBO/WO-denkniveau. Je wordt door ons aan een bedrijf gekoppeld, waar je gedurende maximaal een half jaar een traineeship doet.

Ben je zelf ondernemer of werk je al bij een bedrijf en wil je nieuwe producten/diensten lanceren? Dan kan je ook meedoen!

Een assessment en toelatingsgesprek maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Kosten

Als je een traineeship gaat doen bij een bedrijf uit ons netwerk, krijg je de opleiding deels door hen vergoed. Een investering die het bedrijf doet, omdat zij –mocht het van beide kanten klikken- graag een collega aan haar team toevoegt, die met de juiste skillset is uitgerust. De opleiding kost jou dan nog €899,-.

Volg je de opleiding zonder traineeship, dan betaal je €1199.

SCHRIJF JE IN
contact persoon

Meer weten?

Voor vragen over de inhoud van de opleiding en toelatingseisen, en om te sparren of dit de juiste stap is voor jou, neem je contact op met Irene.

irene@deupstarter.nl

De Upstarter

Schrijf je hier in! Dan ontvang je de brochure in je mailbox en kun je een bel-afspraak inplannen om te kijken of deze cursus bij jou past.