Human Centered Innovation opleiding

Ontwikkel diensten en producten die het verschil maken

Wil jij meer richting geven aan je creatieve ideeën en deze inzetten voor diensten en producten waar de wereld écht op zit te wachten? Bij Human Centered Innovation leer je hoe je een team naar creatieve ideeën coacht, hoe je de beste klantrelaties opbouwt en hoe je een ijzersterk nieuw of verbeterd product in de markt zet.

FEB
Start: 10 februari
Eind: 21 april 2018
Meld je aan voor: 29 januari 2018
Lengte: 8 trainingsdagen - 3 maanden
Kosten: 1199,-


SCHRIJF JE IN

Wat ga je doen?

Je gaat focussen op zowel je persoonlijke als je professionele ontwikkeling. Je talenten ontdekken, versterken en inzetbaar maken voor werkgevers. Daarnaast leer je onmisbare skills om van waarde te zijn voor een bedrijf. Je leert werken volgens het Human Centered Design-model. Hoe luister je naar een organisatie en haar klanten? Hoe genereer je ideeën en creeër je draagvlak? Hoe kom je tot een prototype en hoe implementeer je dat?

Lean Startup

Lanceer je eigen, interactieve product of dienst op de markt en verbeter dit prototype gedurende het traject.

Ideation

Leer strategische ideeën ontwikkelen door middel van creatieve brainstormtechnieken.

User Experience Design

Onderzoek de gebruikerservaring en ontwerp op basis daarvan een interactief product of interactieve dienst.

Design Thinking

Leer in teamverband een innovatietraject vormgeven van A tot Z.

Wat ga je leren?

Ideation | Sophie en Veerle, projectstudio Cornelis Serveert

Het genereren, ontwikkelen en communiceren van ideeën. Na deze lessen kun je brainstormsessies begeleiden en faciliteren voor creatieve oplossingen.

Human Centered Research | Jorge Labadie 37 Graden Celsius.

Je leert hoe je via de Human Centered Research methode user-interviews afneemt en analyseert, om de behofte van de gebruiker in kaart te brengen.

Experience Design | Gertjan Melgers, Unitid

Na deze lessen kun je via de Google Design Sprint-methode een product of dienst ontwerpen van A tot Z. Je wordt uitgedaagd om de aannames die je doet te testen en finetunet je prototype.

Lean Startup | Martijn van Hoek en Stef Gallé, Startup Studio Nescio

Na deze lessen weet je hoe je een complex en groot project klein en behapbaar maakt, om efficiënt een product of dienst te ontwikkelen én in de markt te zetten.

Design Thinking | Jan Belon, Afdeling Buitengewone Zaken

In zes stappen door een sociaal innovatie proces. Je leert complexe systemen en diensten te ontwikkelen die aansluiten bij de huidige behoefte in de markt.

Creative Confidence | Mariette Ruggenberg, De Upstarter

Je ontdekt en ontplooit jouw unieke talenten en kwaliteiten. Je ontwikkelt je eigen stijl en stem en weet na deze lessen hoe je zelfverzekerd je vak uitoefent.

Hierna kun je bijvoorbeeld worden


Product Owner
Innovation Manager
Chief Customer Happiness
Creative Project Manager
Interaction Designer


Je eigen case

4 - 6
maanden

Tijdens de opleiding breng je je kennis en skills uit de lessen direct in de praktijk. Je kan je eigen case regelen, bijvoorbeeld via je werkgever of als freelancer. Je kunt er ook voor kiezen om je case uit te voeren bij één van onze partnerbedrijven in de vorm van een traineeship. Een mooie kans om je portfolio uit te breiden en goed voor je netwerk!

Kosten

De kosten voor de opleiding Human Centered Innovation zijn € 1199,-.
 
 
Tijdsinvestering
8 workshopdagen van 9:30– 15:00
Leeswerk - ongeveer 10 uur in totaal
Enkele uren per week huiswerk ter voorbereiding op de lessen

SCHRIJF JE IN
contact persoon

Meer weten?

Enthousiast geworden? In de brochure kun je meer uitgebreide informatie lezen over de vakken en vindt je een overzicht van de lesdata. Om deze te ontvangen en voor al je andere vragen over de opleiding kun je contact opnemen met Mariëtte!

mariette@deupstarter.nl

De Upstarter

Schrijf je hier in! Dan ontvang je de brochure in je mailbox en kun je een bel-afspraak inplannen om te kijken of deze cursus bij jou past.