Agile Coaching opleiding

Bouw mee aan een mensgerichte werkcultuur

Wij zien werk als een manier om je eigenheid en talenten te ontdekken en jezelf als mens te ontwikkelen. Succes is iets dat jij definieert: wie wil je zijn en aan welke maatschappij wil je meebouwen? We kunnen bedrijven op een nieuwe manier vormgeven door de mens en het doen van betekenisvol werk centraal te stellen. Een Agile Coach is een katalysator van deze verandering, hij/zij begeleid een bedrijf in de transformatie naar een Agile werkcultuur.

Praktische info

#1
Start: 12 mei
Eind: 16 juni
Meld je aan voor: 30 april
Lengte: 5 weken
Kosten: €1499


SCHRIJF JE IN

Wat ga je doen?

In vijf trainingsdagen leer je waarom Agile er is, welke methoden er zijn, wat ze doen, waarvoor ze gebruikt worden en hoe je een bedrijf begeleid naar deze nieuwe werkcultuur. Tijdens de eerste twee dagen van de training leer je werken met Scrum We schrijven je in voor het online examen van de Scrum Alliance, als je deze toets haalt ben je een certified Scrum master®.
 
Opleidingsdata:
12 en 26 mei
2, 9 en 16 juni

Scrum

Een methode waarbij je in multidisciplinaire teams werkt naar een gezamenlijk einddoel.

Lean Startup

Een werkwijze om een complex en groot project klein en behapbaar te maken.

Growth Mindset

Een mindset waarbij je je focust op het proces i.p.v. het resultaat en jezelf daardoor sneller ontwikkelt.

Wat ga je leren?

Persoonlijk Leiderschap

Bij dit vak ontdek je wat voor soort leider jij bent: waar geloof jij in en waarvoor wil jij je hard maken? Je leert hoe je de effectiviteit van een team vergroot en hoe je ieder teamlid activeert om persoonlijk leiderschap te tonen.

Product Ownership

De Product Owner is verantwoordelijk voor zowel het vertegenwoordigen van de belangen van de klant als die van het bedrijf. Dit vak geeft je inzicht in welke tools er beschikbaar zijn voor de Product Owner en hoe je deze het best kunt toepassen.

Verandermanagement

Om ervoor te zorgen dat niet slechts één team maar het gehele bedrijf de manier van Agile werken overneemt is het belangrijk om team overstijgende sessies te faciliteren. Bij dit vak leer je hoe je dat doet en hoe je omgaat met de weerstand tegen verandering.

Coaching en Intervisie

Intervisie en coaching zijn reflectiemomenten, in groepsverband (intervisie) of één-op-één (coaching), met als doel om antwoord te vinden op vraagstukken waar je team of jij als (beginnend) Agile Coach voor staat.

Waarom nu?

Er is een overgang gaande waarbij het oude hiërarchische bedrijfsmodel uiteen begint te vallen, maar een nieuw model nog niet volledig vorm heeft gekregen. Er is behoefte aan bedrijven die kunnen meebewegen met de snel veranderende wereld waarin we leven, bedrijven waarbij je samenwerkt in teams en niet winstmaximalisatie maar betekenisvol werk centraal staat. Word jij één van de pioniers die de sprong naar een nieuwe werkcultuur waagt?

SCHRIJF JE IN
contact persoon

Is dit iets voor jou?

Ben je benieuwd of deze opleiding bij jou past? Neem contact op met programmacoördinator Mariette!

mariette@deupstarter.nl

De Upstarter

Schrijf je hier in! Dan ontvang je de brochure in je mailbox en kun je een bel-afspraak inplannen om te kijken of deze cursus bij jou past.