Vacature
Vacature

april 13, 2017

Vacature: drie uitdagende traineeships!

Door: De Upstarter


We hebben weer 4 toffe bedrijven voor jou op een rij! Zij zijn – per direct – op zoek naar een content trainee voor 4-6 maanden en willen aan jouw traineeship meebetalen! In 7 maanden ga jij direct aan de slag en leer jij alles over branding, content marketing, digitale marketing, visual design van experts uit het veld.
 
Wil jij aan één van deze te gekke bedrijven gekoppeld worden op ons matching event? Neem zo snel mogelijk contact op met Aafke via aafke@deupstarter.nl!

 

Openstaande vacatures:

  • Afdeling Buitengewone Zaken – Content Creator
  • Over/Nieuw – Communicatie-Over/Nieuwer
  • Oot – Foodlover & All-round content creator

 


Afdeling Buitengewone zaken

Afdeling Buitengewone Zaken is meester in het neerzetten van het innovatieproces. We nemen de toekomst als uitgangspunt en ontwerpen de weg ernaartoe. Hoe zoiets gaat? Nou, bijvoorbeeld door antwoord te vinden op een vraag als: Hoe verkoop je schadeverzekeringen als zelfrijdende auto’s niet langer ongelukken maken?
 
Buitengewone Zaken pakt voor hun klanten complexe vraagstukken aan en doen dat door met een flinke portie actie vage ideeën over de toekomst om te zetten in tastbare interactieve producten en ludieke belevingen. Ze maken koplopers van hun klanten. Het type organisaties waar we voor werken worden alsmaar groter, de bijbehorende vraagstukken nóg uitdagender en graag groeien we daarin mee.
 
Naast de werkzaamheden in het werkveld van sociale innovatie werken ze ook aan hun eigen, snel groeiende, start-up Openr. Een innovatief systeem waarmee je op afstand je deur kan openen en beheren.
 
Over jou
Ben jij zelfstandig, flexibel, doortastend en sociaal vaardig? Hebben de Nederlandse én Engelse taal geen geheimen voor jou en schrijf je sneller dan je praat? Dan is Afdeling Buitengewone Zaken het plekje voor jou.
 
Wat ga je doen?
A/BZ helpt klanten om koplopers te worden, maar blijft dat zelf graag ook. Om die reden moeten we nauwgezet op de hoogte zijn van nieuwe innovaties zoals de social design projecten van de Nederlandse Spoorwegen of de inzet van iBeacons door de Amsterdamse gemeente in het Oosterpark. Als Content Creator (3 dagen) ben je de rots in de sociaal mediale branding en duik je ad hoc in de nieuwste maatschappelijke en digitale innovaties voor zowel A/BZ als Openr.
 
Je leest industrie gerelateerde content en schrijft sneller dan je praat. Wekelijks werk je aan inspirerende uitingen voor het bureau en hun initiatieven. Je publiceert dit op de website, social media of in het persbericht voor de nieuwste campagne.
 
Wat ga je ontwikkelen?
Eigen initiatief en kleuren buiten de lijntjes wordt gewaardeerd. Jij bent verantwoordelijk voor het hele content creation proces: van het zoeken naar nieuwe onderwerpen, strategie bedenken en het creeëren van de content die je verspreid via verschillende kanalen. Jij wordt de ultieme Content Guru die altijd op de hoogte is van de laatste online én offline trends en ontwikkelingen. Content creation en strategie worden jouw pakkie an. Klinkt goed, toch?
 
Interesse? Stuur dan zsm, vóór 17 April 2017, jouw CV + motivatie naar Aafke (Aafke@deupstarter.nl)

 


Over/Nieuw – De Communicatie-Overnieuwer

Wij zien dat er kansen blijven liggen doordat er niet opnieuw begonnen wordt. Wij willen deze kansen aangrijpen. Wij zijn Over/Nieuw, een team van ondernemende, enthousiaste en talentvolle young professionals. Met hun ideeën, energie en kracht beginnen ze samen met organisaties opnieuw.
 
Over/Nieuw is een projectbureau volledig gerund door young professionals. Drie jaar geleden begon Anne dit bedrijf om meer jong ondernemerschap in de (semi-)publieke sector te brengen. Inmiddels werken er 13 Overnieuwers op het kantoor in Amsterdam en is er sinds kort ook een vestiging in Groningen. We kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 50 projecten hebben opgeleverd voor (zorg)organisaties, gemeentes en stichtingen. Alle Overnieuwers doen projecten voor externe opdrachtgevers, op locatie of vanuit hun kantoor, en hebben daarnaast een rol in het runnen van de organisatie.
 
Over/jou
Wij zoeken iemand die gedreven, zelfstandig en creatief is. Je kunt goed schrijven, hebt verstand van marketing en zet je graag in voor een mooiere samenleving. Het belangrijkste? Dat jij voor 100% achter Over/Nieuw’s missie staat: samen met andere jonge starters maatschappelijke vooruitgang bereiken.
 
Wat ga je doen?
Er gebeurt een hoop binnen Over/Nieuw. Hun projectmanagement boek is net uitgegeven en aan het tweede boek wordt gewerkt. Om innovatie in gemeentes te stimuleren, ontwikkelen we een toolkit. De lancering van hun eigen academie komt eraan. En natuurlijk werken ze met hun projecten hard aan de samenleving van de toekomst.
 
We verbeteren de thuiszorg, herstructureren organisaties, bedenken slimme interventies voor mantelzorgers en ontwikkelen nieuw beleid samen met gemeentes. Kortom, een hoop mooie verhalen die nog verteld moeten gaan worden.
 
Jij presenteert de succes stories aan de buitenwereld, op een inspirerende manier die goed bij Over/Nieuw past. Je draagt bij aan interne maar vooral externe communicatie en krijgt hierin veel vrijheid en verantwoordelijkheid.
 
Wat ga je leren?
Het beheren van meerdere online mediakanalen, website, het opzetten van campagnes en meedenken over contentstrategie.
 
Interesse? Stuur dan zsm, vóór 17 April 2017, jouw CV + motivatie naar Aafke (Aafke@deupstarter.nl)
 


Oot – All-round content-creator

Online foodies opgelet! Oot is een nieuw ontbijtmerk en levert als eerste in Nederland lekkere én gezonde (low sugar) ontbijtgranen, maandelijks via de brievenbus. Hun website wordt in mei met veel media-aandacht gelanceerd.
 
Over jou
Oot biedt je een dynamische startup-omgeving waar je veel kunt leren, kunt ontdekken waar je kracht ligt en waar je goed wordt begeleid. Vanaf mei 2017 zoeken zij een leuke & goede Online Communicatiestagiair met een liefde voor food & internet.
 
Je houdt van eten en hebt affiniteit met onafhankelijke, innovatieve merken zoals Tony’s Chocolonely, Brandt & Levie en Innocent Juices. Je bent ‘tech savy’: hebt gevoel voor online, in het bijzonder social media (Instagram, Facebook), houdt van schrijven en fotograferen en bent klaar om al deze skills naar het volgende level te brengen. Je bent commercieel en wilt leren hoe je online marketing op basis van data-analyse kunt verbeteren
 
Wat ga je doen?
Onder begeleiding bedenken en uitvoeren van de social media- & contentstrategie van Oot. Je creeërt originele content in tekst en beeld voor alle kanalen, bedenkt gave social media acties en werkt samen met bloggers. Flyeracties met studenten, proefacties op foodevents, samenwerken met diverse marketingspecialisten op het gebied van PR en online marketing horen allemaal bij jouw functie. Je werkt samen met de oprichter/CEO van Oot.
 
Oot zit in een inspirerend startupgebouw vlakbij Amsterdam RAI met 6-7 collega’s op kantoor en de mogelijkheid om deels vanuit andere locatie te werken!
 
Wat ga je leren?
We zoeken iemand die handig is met social media, met name Instagram en Facebook, en die zijn/haar ervaring naar een volgend niveau wil tillen tijdens de stage. Je krijgt bijvoorbeeld een fotocursus van een succesvolle foodfotograaf! Verder werk je samen met diverse marketingspecialisten en bureaus. Het is een uitdagende stageplek met veel verantwoordelijkheid en goede begeleiding.
 
Interesse? Stuur dan zsm, vóór 17 April 2017, jouw CV + motivatie naar Aafke (Aafke@deupstarter.nl)

Volg onze exclusieve nieuwsbrief

Laat een reactie achter