Agile Coach opleiding

Bouw mee aan een mensgerichte werkcultuur

Wil jij teams effectiever en bedrijven menselijker maken? Vind je het leuk om elk lid van een team te laten shinen en daardoor beter te laten werken? Als Agile Coach heb je inzicht in de belangen van je bedrijf, je klant én je team. Je stelt concrete doelen, maar werkt hier op een flexibele manier naartoe. Combineer deze project- en peopleskills en haal zowel het certificaat voor Agile Coach áls Scrum Master®.

Start: 15 oktober 2020
Eind: 5 november 2020
Meld je aan voor: 15 sept.
Lengte: 4 weken
Dagen: 4 dagen op donderdag
Tijdstip: 9:30–15:00
Kosten: Zakelijk: €2299 / Particulier: €1499

Deze training vindt 3 keer per jaar plaats op de volgende startdata:
20 februari  (VOL), 4 juni (VOL), 15 oktober (nog 6 plekken)

Plan een gratis advies gesprek
Vraag de brochure aan

Wat ga je leren?

In het Agile Coach programma van De Upstarter zetten we leiderschap in om een verschil te maken. Je leert hoe je in multidisciplinaire teams toe werkt naar een gemeenschappelijk einddoel via de methode SCRUM. Je snapt hoe je jouw teamleden gemotiveerd houdt en hoe ieder individu blijft groeien in zijn rol. Agile werken houdt het eindresultaat en het belang van je klant voor ogen, maar stelt de menselijkheid en het werkproces centraal.

Vanwege de corona crisis bieden we als cadeau een bonus module aan namelijk: Remote Agile Coaching skills. In deze extra module leer je hoe je goed kan samenwerken via verschillende online tools, je optimaliseert de communicatie als team en maakt samenwerken weer leuk. Door bijvoorbeeld online energizers te introduceren, grappige rituelen te ontwikkelen met je team of door losse break-out rooms te faciliteren waarin kleinere teams gemakkelijk kunnen overleggen.  

Opleidingsdata: 15, 22, 29 oktober en 5 november.

Scrum Werk in multidisciplinaire teams toe naar een gezamenlijk einddoel.
Coachend Leiderschap Laat ieder teamlid shinen in z'n rol door ook op individueel niveau te coachen.
Design Thinking Pas een structuur toe waarmee je de transitie naar Agile werken begeleid.
Online werkvormen Maak samenwerken weer leuk en effectief via handige online tools.

Leer van experts uit het veld

Agile & Scrum Master® | Maryama Marong
Je leert hoe je als Scrum Master® een Sprint faciliteert, mandaat creëert en met je team de gestelde doelen bereikt. Je ontdekt hoe je in co-creatie een MVP (minimum viable product) ontwikkelt voor de klant, en zowel de belangen van de klant, als die van het team en het bedrijf kan vertegenwoordigen. Trainer: Maryama, founder van het innovatie strategie bureau Bend & Stretch.
Coachend Leiderschap | Mariëtte Ruggenberg
Je ontdekt je eigen leiderschapsstijl en leert hoe je vanuit daar op een natuurlijke manier invloed uitoefent. Zonder je valkuilen uit het oog te verliezen. Je past de basisprincipes van coaching toe. Hierdoor komt je coachee zelf tot inzicht, en kan hij/zij zelf een oplossing aandragen voor uitdagingen op de werkvloer. Zo stimuleer je persoonlijk leiderschap. Trainer: Mariëtte, founder van De Upstarter.

Alumni

"Ik koos voor een opleiding bij de Upstarter omdat de persoonlijke en coachende aanpak me aantrekt. Die persoonlijke touch bleek ook terug te komen in de lessen van de trainers, waar ik erg van heb genoten. Ik heb ontzettend veel geleerd. Onder andere hoe ik teams sterker en productiever kan maken."
Wilma van Ittersum
Projectcoördinator De Redactie
"De Agile Coaching opleiding van de Upstarter is een mooie introductie als je meer wilt werken met Agile Coaching en Scrum. De workshops worden aangepast aan de behoeftes van de deelnemers en zijn heel interactief. Hierdoor is het een fijne omgeving om in te leren."
Samir el Hadaoui
Leiderschapstrainer Meester Samir

Waarom nu?

Tijdens een crisis zoals Corna, wordt samenwerken opeens helemaal anders. Teams werken op afstand van elkaar, soms in dezelfde stad, maar soms ook vanuit verschillende landen. Dit vraagt om specifiek Remote Agile Coaching skills. Want hoe behoudt je een gevoel van zekerheid en veiligheid? Hoe maak je samenwerken weer leuk? En hoe creëer je voldoende betrokkenheid en motivatie om te blijven verbeteren? We geven daarom bij onze Agile coach opleiding een extra module: remote Agile Coaching. De traditionele manier van (samen-) werken gaat namelijk niet meer op. Het is nu belangrijker dan ooit dan bedrijven leren vertrouwen op teams die zelfsturend zijn. Agile en Scrum bieden hiertoe slimme en stevige handvatten, zodat we gezamenlijk gedijen in tijden van verandering. De opleiding biedt een methode waarmee je bedrijven en teams meer flexibel en wendbaar maakt. Via offline én online methodes. 

 

 

Iets voor jou?

  • Schrijf je hier in om de brochure te ontvangen van de opleiding.
  • Wij doen altijd een telefonische intake om te kijken of de opleiding bij je past.
  • Dit kan op een moment dat het jou uitkomt.
  • Onze opleidingen starten 3 keer per jaar.
  • Het is mogelijk om een stage of traineeship te lopen bij een bedrijf uit ons netwerk.
  • Heb je een andere vraag neem contact op met Maryama, programmacoördinator van de Agile Coach opleiding.
Ontvang brochure
Inschrijven intake