Human Centered Design opleiding

Creëer innovaties waar de wereld écht op zit te wachten

Wil jij oplossingen ontwerpen voor maatschappelijke of duurzame problemen: als ondernemer, ontwerper of facilitator? Doorloop het Human Centered Design Traject van De Upstarter en krijg een kijkje in de keuken bij verschillende innovators, ondernemers en creatieve projectmanagers.

Praktische info

Start: 31 januari 2020
Eind: 6 maart 2020
Meld je aan voor: 13 januari 2020 (vol= vol)
Lengte: 6 weken of 6 maanden
Dagen: 6 dagen op vrijdag
Tijdstip: 9:30–15:00
Kosten: Zakelijk: €2299 / Particulier: €1499 / €999

Deze training vindt 3 keer per jaar plaats op de volgende startdata:
8 mei / 25 september 2020

Plan een gratis advies gesprek
Download de brochure

Wat ga je leren?

Human Centered Design is een creatieve benadering om problemen op te lossen waarbij de mensen waarvoor je ontwerpt centraal staan. Je aanbod onderscheidt zich hiermee direct van anderen: de klantervaring is positiever, de geleverde kwaliteit is hoger en de gecreëerde waarde groter. Simpelweg doordat je een échte oplossing aanbiedt voor een maatschappelijk of duurzaam probleem. Je leert talloze ideeën genereren, prototypes bouwen en testen om uiteindelijk jouw innovatieve idee met de wereld te delen. Gedurende de lessen werk je aan je eigen case binnen een groep like-minded people. Je gaat naar huis met een solide plan voor je bedrijf en/of hebt een innovatie-toolkit in handen voor je (nieuwe) werkomgeving.

Opleidingsdata: vrijdag 31 januari, 7, 14, 21 en 28 februari, 6 maart.

Design Thinking Een mindset waarbij jij de gebruiker centraal stelt, snel test en verbetert.
Creative Confidence Het zelfvertrouwen om creatieve ideeën te generen en testen.
Prototyping Het bouwen van studiemodellen om meer te ontdekken over je product/dienst.
UX Research Een pakket aan on/offline tools waarbij je de behoefte van je gebruiker test.

Leer van experts uit het veld

Creative Confidence | Mariëtte Ruggenberg
Je leert hoe je in een flow van continu creëren kunt blijven door speels om te gaan met fouten en te vertrouwen op jouw natuurlijk talent en intuïtie. Je ervaart door kleine oefeningen een verandering in je mindset. Mariëtte is founder van De Upstarter.
Prototypes bouwen | Gordon Tiemstra
In zes stappen door een sociaal innovatie proces om prototypes te maken en testen. Je leert complexe systemen en diensten te ontwikkelen die aansluiten bij de huidige behoefte in de markt. Gordon Tiemstra is Co-Founder bij Afdeling Buitengewone Zaken.
Design Thinking | Mira de Graaf
Je ontwerpt een betekenisvol product/dienst door te beginnen met onderzoeken wat voor probleem jouw doelgroep werkelijk ervaart. Je valideert je idee door de aannames die je doet steeds opnieuw te testen. Mira is co-founder van creatief bureau Snijboon.
UX Research | Bo Merkus,
Je gaat bij dit vak de gebruikerservaring van de klant onderzoeken via on/offline tools. Bo Merkus is UX Researcher bij Milkshake Research, hij is een ervaren UX Researcher en consultant met een achtergrond in design, IT en psychologie.

Alumni

93.3%

van de deelnemers vindt tijdens het traject een baan die bij hen past
"Vroeger zou ik als de dood zijn om te falen. Nu vier ik een feestje als ik tijdens het testen van een nieuwe dienst of product er achter kom dat iets niet werkt. Zo weet ik heel snel welke richting ik dan wel op moet. Bespaart een hoop tijd, geld en energie."
Xiomara Vado Soto
Design Thinker Garage2020
"Ik heb tijdens 12 jaar werkervaring geleerd om een project heel gedetailleerd op te zetten, goed uit te denken en uit te voeren. Pas dan ging ik naar de markt kijken. Via de Design Thinking Methode werd ik geactiveerd om meteen te experimenteren, kijken of er behoefte is aan mijn idee door het te testen bij de doelgroep en pas dan de volgende slag te maken. Je gaat dan veel meer werken vanuit directe feedback uit de praktijk. Een methode die ons op dit moment betere resultaten oplevert."
Jeroen van Vilsteren
Innovation and Sustainability lead Riksja Travel

Traineeship 4-6 maanden

Gedurende het trainingsprogramma kun je bij een bedrijf uit ons netwerk aan de slag gaan. Met deze traineeship/stage breng je on-the-job de kennis uit de cursus in de praktijk, breid je jouw portfolio uit en bouw je aan een waardevol netwerk. Dat kan als bijvoorbeeld: Project Manager, Product Manager, UX Researcher of Chief Customer Happiness.

Kosten

De kosten voor de opleiding Human Centered Design zijn €2299,-. voor zakelijke klanten. Voor particulieren is de investering €1499,-. Wanneer jij een traineeship/stage gaat lopen bij een bedrijf uit ons netwerk, krijg je opleiding deels vergoed. Een investering die jouw leerbedrijf doet omdat -mocht het van beide kanten klikken- zij graag een collega aan hun team toevoegen die met de juiste skillset is uitgerust. De kosten voor de opleiding met traineeship/stage zijn € 999,-.

Iets voor jou?

  • Schrijf je hier in om de brochure te ontvangen van de opleiding.
  • Wij doen altijd een telefonische intake om te kijken of de opleiding bij je past.
  • Dit kan op een moment dat het jou uitkomt.
  • Onze opleidingen starten 3 keer per jaar.
  • Het is mogelijk om een stage of traineeship te lopen bij een bedrijf uit ons netwerk.
  • Heb je een andere vraag neem contact op met Maryama, programmacoördinator van de opleiding Human Centered Design
Ontvang brochure
Inschrijven intake