Inspiratie / Productiviteit
Inspiratie / Productiviteit

mei 10, 2017

Thuiswerken, da’s leuk! Hoe je ervoor zorgt dat je thuis werkt

Door: Bart Zijlstra


Voor velen is het de normaalste zaak van de wereld geworden, of je nou bij een bedrijf of als zelfstandige werkt. Hoe zorg je nou voor de beste beleving? Ga je lekker op de bank met dat laptopje op schoot, aan de keukentafel of de studiekamer?

 
Begin de dag als een normale werkdag
 
Heb je besloten om thuis te gaan werken, begin dan de dag zoals je normaal ook zou doen als je naar het werk zou gaan. Zet de wekker op tijd, zodat je alle tijd hebt om lekker wakker te worden! Spring onder de douche, maak dat heerlijke ontbijtje en je lees je krant. Geniet van je eigen ochtendritueel. Op deze manier ben je echt wakker en klaar om te starten!
 
Kies je werkplek
 
Zorg voor een goede houding met een leuk uitzicht! Daarmee bedoel ik: zorg voor een goede tafel en een goede stoel. Je houding moet goed zijn, anders raak je snel uitgeput en kom je de dag niet door. Een leuk uitzicht werkt ook altijd mee. Ga niet in dat donkere kamertje tegen de muur staren, dat werkt alleen maar ontmoedigend. Zorg voor licht! Zon op je gezicht, daar worden we toch allemaal vrolijk van?
 
Ga ik dan aan de keukentafel zitten? Als je alleen bent kan dat natuurlijk prima, maar mochten er huisgenoten in welke vorm dan om je heen dartelen, dan niet. Zorg voor rust, zodat de volle focus op je werk ligt!
 
Hou je omgeving opgeruimd
 
Dit is een terugkerend fenomeen. We weten allemaal dat een opgeruimde omgeving zorgt voor een betere focus, op een paar uitzonderingen toe natuurlijk. Maar: hoe minder afleiding hoe beter! Dit betekent dus een opgeruimd bureau, hier is alleen ruimte voor jouw computer en aantekeningen.
 
Er dan staat er een TV in de ruimte met Netflix. Dit werkt ook niet mee. Zorg ook dat deze net zichtbaar is zodat je niet in de verleiding komt om in plaats van een dag te werken, jouw favoriete serie te bingewatchen. Een fijn achtergrondmuziekje als het je te stil vind, is natuurlijk geen probleem.
 
Neem tijd om te chillen
 
Overal zijn pauzes. Dus ook thuis. Maak een realistisch rooster voor jezelf met blokken waarbij je rust neemt. Dit is erg belangrijk voor lichaam en geest- even weer opladen om daarna weer te knallen. Ga even wat eten, drinken. Mijn persoonlijke favoriet: even naar buiten, onder de mensen, of juist lekker de natuur in. Ga in ieder geval je huis uit om even de frisse neus te halen. Geniet van alles wat er om je heen gebeurd. Je laat dan even je werk los en komt tot rust, dan kun je opgeladen weer aan het werk.
 
Je weet nu hoe je thuis de dag doorkomt als je daar mag en wil werken. Neem de tips in acht en ik weet zeker dat je dan een heerlijke productieve dag hebt. Geniet ervan! Niets is fijner dan in je eigen omgeving presteren!
 


 
Wil jij ook stappen zetten binnen je creatieve portfolio bij de opleiding Content Creation? Dit artikel is gemaakt voor het keuzevak Redactie, samen schrijf je aan artikelen en ga je het veld in om eigen content te maken!

Bart Zijlstra

Bart Zijlstra is een echte beeldschrijver en volgt de parttime course Content Creation. "Ik denk in ideeën, ik voel ze tot leven komen! Dit komt doordat ik in beeld denk en daarbij de tekst bedenk!"
Volg onze exclusieve nieuwsbrief

Reacties

Laat een reactie achter