Waarom ik heb gekozen voor de Content Creation opleiding bij De Upstarter.

Daar ben ik dan, bijna klaar met mijn opleiding Business Innovation en ik heb nog geen idee wat er daarna op mij te wachten staat. Waar word ik op professioneel vlak écht gelukkig van, en hoe ziet die droom er over vijf jaar uit? Ik ben er zeker van dat ik nog niet ben uitgeleerd, maar ik weet nog niet welke stap ik nu het beste kan zetten. Een master vind ik te lang duren, te theoretisch en daarbij vind ik er geen die echt past bij wat ik wil ontwikkelen. Ik ben nieuwsgierig naar het beroep ‘content creator’ en besluit mijn zoektocht in deze richting voort te zetten.

Dit was ik een maand geleden en wow, wat is er in de tussentijd veel veranderd! Inmiddels ben ik afgestudeerd aan de opleiding Business Innovation, mijn diploma heb ik op zak. De Upstarter is op mijn pad gekomen en vanaf september ga ik vol positieve energie starten met de opleiding Content Creation. Ben jij ook zoekende na je afstuderen? Ik vertel je graag waarom ik voor De Upstarter heb gekozen.

 

Met hetgeen wat ik nog wil bereiken zie ik een master niet zo zitten dus ben ik op zoek gegaan naar een andere manier om mijzelf te ontwikkelen

Ik weet zeker dat ik me nog verder wil ontwikkelen en dan vooral op het gebied van Marketing, PR en het creëren van content. De skills die ik tijdens mijn opleiding heb geleerd zijn: vooruitstrevend denken, probleemoplossend te werk gaan, creatief denken én een portie lef in mijn werk tonen. Ik mis marketing en copywriting skills en een stukje praktijkervaring. Met hetgeen wat ik nog wil bereiken zie ik een master niet zo zitten dus ben ik op zoek gegaan naar een andere manier om mijzelf te ontwikkelen. Het liefst werk ik op een interactieve manier, met een combinatie van theorie en praktijk. Ik dacht aan een traineeship of stage en zo kwam ik uit bij De Upstarter. Bij hen is ‘learning by doing’ heel gewoon. Zeg nou zelf, het opdoen van werkervaring en het aanvullen van je CV kan alleen door het te doen, toch?

 

Ik leer het liefst van mensen die up-to-date zijn in hun veld

Er zijn twee dingen die mij erg aanspreken tot De Upstarter. Ten eerste ligt de nadruk tijdens de trainingen op het leren van professionals, die tijdens hun lessen veel ervaring uit het werkleven met zich meebrengen. Ik leer het liefst van mensen die up-to-date zijn in hun veld, dus dit spreekt me erg aan. Ten tweede legt De Upstarter de nadruk op praktisch leren. Daar ben ik voor gemaakt: ik voer geleerde dingen graag meteen uit. Lessen in combinatie met een stage zijn voor mij de perfecte combinatie.

 

Nu ik dat gezegd heb, wat is dan mijn droom? Wat wil ik bereiken met De Upstarter? Aan het einde van de opleiding Content Creation wil ik mijn passie kwijt kunnen in Marketing, PR, het maken van content maar ook genoeg ervaring hebben opgedaan. Mijn droom is een te gekke baan waar ik me thuis voel en mijn energie in kwijt kan met leuke collega’s. In welke branche dat zich afspeelt laat ik een beetje op me afkomen. Gaandeweg zal ik daar achter komen, ik heb het vertrouwen dat ik droom kan waarmaken.

 

Ik hoop me niet alleen te specialiseren, maar ook een geweldige tijd te hebben tijdens de lessen en de stage. Met zestien gelijkgestemde, nieuwsgierige creatievelingen in de klas denk ik dat dat wel goed gaat komen.

Ik heb er zin in! Jij ondertussen ook? Vraag dan snel de brochure aan van de Content Creation opleiding van De Upstarter.

Liefs, Naomi