Alumni Story #4: Luca Goossens

De Upstarter Alumni groep groeit! Maanden geleden kwamen ze misschien onzeker binnen, niet zeker welk pad te bewandelen; nu staan ze vol zelfvertrouwen te vlammen in hun baan. Waar zijn de Upstarters belandt en wat zijn de belangrijkste lessen die ze hebben meegenomen uit het traject? We gaan bij ze op bezoek! Waar staan ze nu, wat hebben ze bereikt en wat zijn hun doelen? Lees het in de Alumni Stories. 

 

Deze week: Luca Goossens – Upstarter traject #3

 

Had je me een jaar geleden gevraagd wat ik nu aan het doen zou zijn, dan had je een nogal ander antwoord gekregen dan ik nu kan geven. Ik was sinds december klaar met mijn bachelor psychologie en de logische vervolgstap was om daarin ook een master te volgen. Die logische stap voelde voor mij alleen helemaal niet zo logisch. Mijn bachelor had me bepaalde skills en kennis niet bijgebracht waar ik wel op had gehoopt. Een jaar met ‘meer van hetzelfde’ zag ik eigenlijk niet zitten.

 

Een project in Zuid-Afrika, waar ik met een groep onderzoek deed naar de vrijwilligersindustrie daar, had me er in de tussentijd aan herinnerd dat er veel meer mogelijkheden waren dan die master in de psychologie. Zoveel mogelijkheden echter, dat ik amper wist wat ik ermee moest. Als niet de psychologie, wat dan wel?

 

Binnen een week na mijn terugkomst uit Zuid-Afrika vond ik mezelf terug achter de bar bij de kroeg waar ik tijdens mijn bachelor had gewerkt. Het werd voorjaar, het terras ging weer open en ik was terug bij mijn collega’s en vaste gasten. Fijn en vertrouwd. Maar juist dat vertrouwde, dat knaagde.

 

Dat is waar de Upstarter mijn verhaal in wandelt. Ik besloot naar een trainingsdag te gaan. Gewoon, om eens te kijken of het wat voor me was. Een week later zat ik midden in het traject. Ik kreeg huiswerk, ging op sollicitatie bij B. Amsterdam en bleek daar direct te kunnen beginnen.

 

Ondertussen werk ik al bijna een jaar parttime bij B. Amsterdam als content-schrijver. Eerst in mijn eentje: nieuwsbrieven maken, persberichten schrijven en blogs voor op de website. Ondertussen is ons team verdrievoudigd, dus hou ik me ook steeds meer bezig met andere dingen, zoals het maken van een content kalender.

 

Waarom ik dan toch maar parttime werk? Dat ligt ook weer aan de Upstarter. Tijdens een pitch over mezelf, op de laatste dag van ons traject hoorde ik mezelf plotseling zeggen: “Ja, eigenlijk wil ik gewoon Joris Luyendijk worden.”. Een vreemd doel misschien, maar het deed me wel besluiten dat ik eens iets moest gaan doen met die ambitie. Ik besloot me aan te melden voor een pre-master journalistiek. Dat bleek een goede beslissing. In september begin ik met mijn master!

 

Mijn tip? Wil je vast blijven zitten in je routines, je niet afvragen of je echt bezig bent met wat je wilt doen? Kijk dan uit met het Upstarter-traject, want je loopt het risico om hele andere wegen te gaan bewandelen dan je van plan was. Ben je daar niet bang voor? Dan kan ik het je alleen maar aanraden. Mij heeft het ontzettend veel gebracht!