Alumni story #8: Marlieke Dieles

Maanden geleden kwamen ze misschien onzeker binnen, niet zeker welk pad te bewandelen; nu staan ze vol zelfvertrouwen te vlammen in hun baan. Waar staan ze nu, wat hebben ze bereikt en wat zijn hun doelen? We gaan bij ze op bezoek! Lees het in de Alumni Stories.

 

Deze week: Marlieke Dieles.

 

Moyee Coffee is hot and happening. Moyee wil de koffiewereld eerlijk maken en zijn echt mega hard aan het knallen. Daarnaast is het één van de populairste bedrijven in ons netwerk, want echt bijna iedereen wil bij ze werken – en dat is Marlieke gelukt! Wat doet ze daar en hoe is het nou echt om bij Moyee te werken? Wij vroegen het haar.

 

Ik ben Operations Coördinator bij Moyee. Wat dat inhoudt? Mijn functie is heel breed en divers, ik doe echt van alles en dat maakt hem juist zo leuk! Vanaf het moment dat de boon in Nederland aankomt in Nederland, ben ik verantwoordelijk. Denk hierbij aan de opslag, het vervoer, de bezorging, maar ook de inkoop. Daarnaast pak ik ook een stukje product management op en dat vind ik super leuk. Dit betekent dat ik me bezig houd met de smaak van de koffie, de verpakkingen, maar ook met nieuwe thee smaken en thee leveranciers die bij onze missie passen. Zoveel leuke dingen!

 

Ik heb geleerd gewoon ergens te beginnen. Na mijn studie had ik het gevoel dat ik overladen werd door mogelijkheden en vacatures. Voor mijn gevoel waren er zóveel dingen mogelijk. Ik raakte verlamd door de hoeveelheid opties en keuzes. Waar moet ik beginnen? Wat vind ik leuk? Wat kan ik eigenlijk? Met het gevolg dat ik helemaal niks deed.

 

Tijdens het Upstarter-traject werd ik gekoppeld aan Moyee. Ik kwam erachter dat het belangrijk is dat je een bedrijf zoekt dat écht bij je past. Met welke functie je begint, maakt niet zoveel uit. Ik kreeg bij Moyee de kans om te ontdekken wat ik leuk vind en om door te schuiven naar een functie die goed bij mij past. Je moet er niet aan denken dat je blijft zitten op de plek waar je zit.

 

Ik ben er nog niet helemaal over uit, wat mijn nieuwe doelen gaan zijn voor het komende jaar. Misschien wil ik me meer focussen op product management of juist meer op data-analyse. Het is juist leuk om verschillende dingen uit te proberen om zo te ontdekken waar je energie van krijgt. Ik ben nu helemaal ingewerkt en ik krijg binnenkort zelf een Upstarter -Liz- die ik de komende tijd ga begeleiden. Super spannend, maar ook heel tof.

 

Ik ben in ieder geval blij met waar ik nu sta. Ik heb een baan, ik ben ontspannen en ik werk bij een leuk en jong bedrijf waar ik me thuis voel. Daarnaast kan ik er nu voor zorgen dat ik de taken naar me toe trek waarin ik mij wil ontwikkelen. Ik ben helemaal happy dus!


Interesse in ons (Re)start your career programma? 28 september start weer een nieuwe lichting! Kijk hier voor meer info!