Alumni story: Lisanne deelt haar lessen over werken in de creatieve sector met je beste vriendin en waarom je je baas niet als clown moet verkleden.

Met Alumni stories laten we het verhaal zien achter onze Upstarter Alumni. We vertellen hoe hun werkdag eruit ziet, waar ze nu staan, en wat ze concreet aan hun opleiding bij ons hebben gehad. Deze week gaan we in gesprek met Lisanne Kühne, die in 2015 meedeed met het Upstarter traject en diezelfde zomer met ons mee op retraite ging naar Novanta, Italië. Ze is nu sinds een half jaar werkzaam is bij Limelights als Creative Producer.

Vertel eens, hoe is jouw reis gegaan?

Toevallig vond ik deze week een brief terug die ik tijdens het Upstarter traject aan mijzelf had geschreven, het ging over waar ik mijzelf over een jaar zou zien staan. In die brief wenste ik mijzelf een baan toe in de creatieve sector waarbij ik mijn organisatietalent en schrijfskills kon inzetten. Dat is precies wat ik nu doe! Dus het voelt heel erg alsof ik op het juiste spoor ben.

Ik herinner me dat Mariëtte tijdens het Upstarter traject zei dat ik als een Diesel ben: ik heb wat tijd nodig om op gang te komen; maar als ik eenmaal ga, dan ga ik goed. En zo is mijn carrière ook gegaan.

Na mijn studie Media en Cultuur heb ik gewerkt bij onder andere We Are Public en Booking.com, en later als Content Creator bij The Social Care Community Careibu samen met mijn beste vriendin Claire. Zij huurt een werkplek bij Limelights, en tipte me dat zij een Creative Producer zochten. Nu zien we elkaar elke dag hier op kantoor, en werken we samen aan leuke projecten.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Nou één ding is zeker, geen dag is hetzelfde! Limelights helpt bedrijven met het communiceren van hun corporate social responsibility program (CSR). Ik denk mee over vorm en inhoud van de communicatiemiddelen en stuur het creatieve team aan. Ik schrijf scripts voor interne animatievideo’s van mijn oude werkgever Booking.com, denk mee over het design en houd overzicht over het hele productieproces. Ernst & Young help ik om hun medewerkers te stimuleren om mee te doen aan een tof sociaal project onder werktijd. De artdirector bedenkt het concept, ik werk dat vervolgens uit in drie scenario’s met verschillende kostenplaatjes, wat ik terugkoppel naar de klant. Daarbij zijn we ook bezig met een rebranding van Limelights. Ik formuleer onze kernwaarden, de why, how and what, en kijk hoe we dit via onze social media kunnen articuleren. Verder faciliteren we ook design sprints en co-creatie sessies voor onze klanten via de Design Sprint Methode, die jullie ook bij het Human Centred Design traject leren: een hippe en snelle manier om tot de beste oplossingen voor je doelgroep te komen.

Met welke projecten werk je samen met Claire?

Met Claire doe ik een mooi project voor de Gemeente Utrecht om de stad en haar inwoners in beeld te brengen. Ik manage het project en zij schiet het beeld. Samenwerken met haar is ontzettend leuk omdat we elkaar al lang kennen en dezelfde humor hebben. We schieten elkaars ideeën nooit af maar bedenken er iets beters bij en komen zo tot het beste idee.

Het slechtste idee was toen we voor een vacaturefilmpje hadden bedacht dat we onze baas als clown zouden verkleden. Mijn les? Soms moet je ook een beetje strategisch denken.

Wat heb je meegenomen van De Upstarter?

Ik denk vaak terug aan De Upstarter! Het traject heeft me meer zelfvertrouwen gegeven en via de koffiedate-challenge kwam ik er op een leuke en effectieve manier achter wat voor werk ik wilde doen en hoe een werkdag eruit ziet. Ten slotte is ‘start before you’re ready’ blijven hangen.

Veel mensen weten nog niet wat ze te bieden hebben; pas als je meer werkervaring hebt wordt duidelijk dat ieders talent ergens anders ligt.

Wil jij net als Lisanne ook meehelpen met de rebranding van merken of meer weten over de Google Design Sprint Methode? Check dan onze opleiding Content Creation of Human Centered Design, die vanaf september weer van start gaan. Benieuwd naar hoe Claire haar samenwerking met Lisanne ervaart? Lees dan onze volgende Alumni story.