Alumni Story #5: Rosemarijn van Hoof

De Upstarter Alumni groep groeit! Maanden geleden kwamen ze misschien onzeker binnen, niet zeker welk pad te bewandelen; nu staan ze vol zelfvertrouwen te vlammen in hun baan. Waar zijn de Upstarters belandt en wat zijn de belangrijkste lessen die ze hebben meegenomen uit het traject? We gaan bij ze op bezoek! Waar staan ze nu, wat hebben ze bereikt en wat zijn hun doelen? Lees het in de Alumni Stories. 

 

Deze week: Rosemarijn van Hoof – Upstarter traject #3 en Novanta reis #1

 

Ik werk sinds kort als publiciteitsmedewerker bij CREA, het cultureel studentencentrum van de UvA en de HvA, en ik zit hier helemaal op mijn plek. Ik was hier al kind aan huis omdat mijn studenten toneelvereniging hier gevestigd is en ik veel cursussen gedaan heb. Afgelopen zomer zochten ze iemand die de cursusfolder wilde maken en ik ben daar na De Upstarter als freelancer mee begonnen. In februari kwam deze vacature vrij en daar heb ik op gesolliciteerd.

 

De stap om te beginnen als freelancer had ik zonder De Upstarter niet durven nemen. Ik deed al veel grafische vormgeving en fotografie klusjes als vriendendienst voor bekenden, maar ik durfde daar eigenlijk nooit geld voor te vragen. Na De Upstarter heb ik me ingeschreven bij de KvK en ben ik voor mezelf begonnen. Ik merkte dat mijn werk het wél waard was om voor betaald te worden en hierdoor ben ik sterker in mijn schoenen komen te staan. Voor mijn gevoel heeft mijn freelance werk voor CREA er voor een groot gedeelte voor gezorgd dat ik ben aangenomen op mijn huidige functie. Daarnaast had ik dankzij de trainingen een goed beeld gekregen van wat ik wil en wat bij me past. Het feit dat je gelooft in je eigen kunnen maakt een mega groot verschil.

 

De reden dat ik me destijds heb aangemeld voor het traject was omdat ik niet in mijn eentje achter een laptop wilde zitten om vacatures te zoeken en te solliciteren. Dit vond ik veel te passief. Ik wilde juist actief aan de slag en het balletje laten rollen. Ik wilde erachter komen wat mijn kernwaarden zijn en wat ik nou écht wil.

 

Mijn werk is een voor mij ideale combinatie van creatief bezig zijn (posters, folders en foto’s maken) en het ontwikkelen en uitvoeren van een marketing- en publiciteitsbeleid voor een organisatie waar ik heel erg achter sta. Dat ik nu een vaste baan heb betekent trouwens niet dat ik mijn freelance werkzaamheden aan de kant heb geschoven! Ik doe nog regelmatig leuke, kleine projectjes en ik sta ook nog af en toe achter de bar bij café Brecht, waar ik al jaren werk.

 

Natuurlijk denk ik nu nog steeds wel eens “Wow, hoe moet ik dit allemaal gaan doen! Of kan ik dit wel?” Maar dan bedenk ik me weer dat je van lastige situaties waar je weerstand bij voelt alleen maar meer kan groeien en dat het allemaal wel goed komt.


Wil jij net als Rosemarijn mee op Novanta reis en terugkomen met een stevig stappenplan? Kijk hier voor meer info! Aanmelden voor een Early-Bird Ticket kan tot 5 mei!