Relatie Coach opleiding

Een relatie die stroomt

In een relatie zijn we aan het jongleren met twee tegenovergestelde polen: veiligheid en avontuur, afhankelijkheid en onafhankelijkheid. We willen genieten, onze eigen doelen najagen, ons vrij voelen. Anderzijds verlangen we naar een veilige, warme omgeving waar we geen ingewikkelde keuzes hoeven te maken. Hoe verbind je deze twee tegenpolen met elkaar? Hoe overwin je verschillen? En hoe blijft je een team? Leer in vijf maanden hoe je zorgt dat een relatie weer stroomt, voor jezelf en/of als relatie-coach.

Start: 20 september 2020
Eind: 20 december 2020
Meld je aan voor: 20 augustus 2020
Lengte: 4 maanden
Dagen: 6 dagen op zondag
Tijdstip: 9:30–15:00
Kosten: Zakelijk: €2299 / Particulier: €1499

Deze training vindt 2 keer per jaar plaats op de volgende startdata:
20 september 2020

Plan een gratis advies gesprek
Dowload de brochure

Wat je gaat leren

Wat mag je van een relatie verwachten? En wat niet? Hoe kom je erachter of je vecht voor een realistisch ideaal of een romantische illusie? Door de jaren heen hebben we haast religieuze verwachtingen ontwikkeld van een relatie. Tijdens de opleiding tot relatie coach zullen we aandacht besteden aan uitdagingen binnen een relatie zoals overspel, sleur in je seksleven, leren omgaan met verschillen, de balans tussen veiligheid en avontuur. Of hedendaagse experimenten met alternatieve relatievormen, zoals polyamorie of een open relatie.

Centrale thema’s zijn: Communicatie, Seksualiteit, Erotiek, Romantiek en Zelfliefde. We nodigen je uit om je open te stellen voor nieuwe perspectieven en te ervaren in welke vorm de liefde voor jou weer gaat stromen.

Opleidingsdata: zondag 20 september, 4 oktober, 8 & 29 november, 13 & 20 december.

Transactionele analyse Creëer een positieve dynamiek via volwassen communicatie.
Imago therapie Zonder begrip geen verbinding, stap in de schoenen van je partner.
Transformatie seksualiteit Krijg meer energie en seksueel bewustzijn via oude Oosterse technieken.
Systemisch werk Breng de invloed van het familie of innerlijk systeem in kaart.

Leer van experts uit het veld

Systemisch Werk | Mariette Ruggenberg
Romantiek, Erotiek en Communicatie. Het zijn de ingrediënten om een relatie duurzaam en stromend te houden. Tegelijkertijd is het mooie van de liefde de onmogelijkheid ervan. Het is een dans tussen maakbaarheid en overgave. Mariette is vertrouwd met deze dans. Als relatie coach, trainer en spreker inspireert ze stellen om elkaar steeds opnieuw te vinden en los te laten. Via Systemisch werk geeft ze je inzicht in de kern van het probleem: wat maakt dat het meer stroomt? En als je heel eerlijk durft te zijn: wat is het dat de liefde wil?
Imago Therapie | Femke Smit
Het belangrijkste doel van Imago therapie is het herstellen van de verbinding tussen de partners, door een dialoog te faciliteren met een duidelijke stapsgewijs opbouw. Zo houd je de regie tijdens een gesprek. Je gaat ervaren wat een dialoog met je doet en leren hoe je dit zelf begeleid. Femke is erkend Imago Relatiecoach. Na zelf door een relatie crisis heen te zijn gegaan koos ze ervoor om haar relatie opnieuw vorm te geven en de liefde levend te houden. Nu helpt ze andere stellen diezelfde keuze te maken.
Tantra | Karlijn Kouwenhoven
Deze dag ga je via Tantrische oefeningen ontdekken hoe je op een ontspannen en speelse manier je liefde kan uitten naar je partner. Verwacht adem-werk, verstilling, humor en een gezonde dosis Hollandse nuchterheid. Je krijgt fijne oefeningen mee voor thuis, want deze dag blijft de kleding aan. Tantra gaat over met aandacht aanwezig durven zijn. Karlijn nodigt je uit om je eigen grenzen te verkennen: waar blijf je in contact en waar niet? Ze heeft een MSc in Psychologie en is een gecertificeerd Tantra leraar.
Transformatie Seksualiteit | Jos Goossens
Seksualiteit, zelfliefde en vitaliteit. Volgens eeuwenoude kennis in Chinese taoïsme bestaat er een relatie tussen deze begrippen. Jos trainde 7 jaar de Seksuele Transformatie technieken die erbij horen, als proefkonijn. Hij beweegt heen en weer tussen mysterie-scholen uit het verre oosten en onze eigen westerse no-nonsense cultuur. Zijn lessen geeft hij door als trainer, auteur en spreker. Bij Jos leer je een nieuwe vorm van seksualiteit kennen die je meer energie, zelfliefde en bewustzijn zal geven.

Alumni

"Mariëtte helpt je om meer inzicht te krijgen in je relatie patronen en de oorzaak dat het niet meer stroomt. Als je bij haar de deur uitloopt dan voel je dat je een ontwikkeling hebt doorgemaakt. Ik kan iedereen aanraden om deze stap te zetten en samen met je partner te groeien."
Olaf
Foto en naam zijn aangepast
"Mariëtte is confronterend op een liefdevolle manier. Ze daagt je uit om radicaal eerlijk te zijn tegenover jezelf en elkaar. Dat kan even pijnlijk voelen maar is uiteindelijk bevrijdend, omdat het je versneld naar een vorm van “waarheid” brengt waardoor je makkelijker de consequenties daarvan kunt dragen. Na de sessies met Mariëtte voelde ik meer vertrouwen dat hoe dan ook goed zou komen"
Emma
Foto en naam zijn aangepast

Iets voor jou?

  • Schrijf je hier in om de brochure te ontvangen van de opleiding.
  • Wij doen altijd een telefonische intake om te kijken of de opleiding bij je past.
  • Dit kan op een moment dat het jou uitkomt.
  • Deze opleiding start 2 keer per jaar.
  • Heb je een andere vraag neem contact op met Mariëtte, programmacoördinator van de Relatie Coach opleiding.
Ontvang brochure
Inschrijven intake