Wat is volwassen liefde en hoe groei je daar naartoe met je partner?

Ik merk bij de stellen in mijn praktijk, en ook in de gesprekken die ik heb met vrienden, een groeiend verlangen naar oprecht contact. Een verlangen naar het verdiepen en versterken van de relaties in hun leven. Een verlangen dat een shift in gang zet naar het ontwikkelen van volwassen liefde. Het vermogen om diepe, betekenisvolle relaties aan te gaan. En dit is zo belangrijk! 

 

Want het zijn de verstoorde relaties in deze wereld die vrijwel alle problemen veroorzaken. 

Wees nieuwsgierig

Het niet-begrijpen en zelfs niet willen begrijpen van mensen die anders denken dan jij, is een teken van een onderontwikkelde vrouwelijke energie. Van een onvolwassenheid in het vermogen om te verbinden. En in deze tijd, getriggerd door discussies rondom C zien we dat steeds vaker. Denk aan vijandige reacties, het vasthouden aan je eigen denkbeelden, het oordelen zonder eerst een vraag te stellen. 

We hebben het in de komende periode zo hard nodig om een volwassen empathische houding te ontwikkelen. Om vanuit nieuwsgierigheid en verwondering naar de belevingswereld van een ander te luisteren. 

Ontdek een nieuwe wereld

Want why not? Wat heb je te verliezen?! Je kunt als je écht naar de ander luistert een nieuwe wereld ontdekken. Je hoeft je niet thuis te voelen in die wereld, of het eens te zijn, maar je hebt tenminste iets nieuws geleerd over de ander. Een nieuw perspectief ervaren. En dat maakt jou rijker als mens. 

Pas wanneer er echte openheid is, vanuit beide kanten, kunnen grote doorbraken worden gemaakt. Je wordt dan gestuurd door liefde in plaats van je triggers. Je maakt contact op gevoelsniveau in plaats van mentaal. 

Er is zoveel lege communicatie in de wereld dat het bijna normaal is geworden om met iemand te praten zonder contact te voelen. 

Als we het hebben, hoeft het niet meer

En de grote grap is: we verlangen allemaal zo naar intimiteit. Naar verbinding. En als we het dan eindelijk hebben gaan we heel snel uit contact, omdat we ons ineens zo kwetsbaar voelen. Ik doe het ook nog vaker dan me lief is. Wat me helpt? Het besef dat ik de liefde van de ander waard ben. Zonder daar iets voor te hoeven doen. 

Een volwassen verbinding komt pas tot stand als je kan geven én ontvangen. Als je krachtig én kwetsbaar durft te zijn. 

Gun jezelf de liefde van de ander, ontvang het met open armen en een glimlach, zodat je de liefde die je ontvangt weer door kan geven. Hoe meer we in die kwetsbare positie durven staan, en onszelf toestaan te ontvangen, hoe meer kracht we zullen ontwikkelen, en hoe meer liefde we kunnen doorgeven.

—–

Wil jij jouw eigen relatie verdiepen? Of lijkt het je leuk om andere stellen als relatiecoach hiermee te helpen? Onze relatiecoach opleiding in september zit helaas al VOL maar je kan jezelf alvast aanmelden voor de wachtlijst van januari. Klik hier voor meer info en de download-link voor de brochure.