Geldgedrag als onderdeel van je persoonlijke ontwikkeling.

Als je denkt aan een financieel coach, dan denk je waarschijnlijk aan een formeel geklede man of vrouw die een taal spreekt die jou wereldvreemd is. Bjorn Claassens van Holistic Finance is alles behalve dat. Correctie, hij is alles behalve datgeen waar je niet op zit te wachten bij een financieel coach. Bjorn zijn doel is om Nederland het financieel fitste land van de wereld te maken. Ik geloof dat het hem gaat lukken, want na ons gesprek vertrok ik met frisse financiële joie de vivre.

 

Hoe is jouw carrière als financieel coach begonnen?

Een carrière in de financiële sector stond niet geschreven in mijn levensdraaiboek, want Ik heb toerisme gestudeerd. Na mijn studie was ik aan het rondstruinen naar vacatures en toen stuitte ik op een sales traineeship van ING. En mijn gedachtegang op dat moment was: “ING is een goed bedrijf en mijn ouders zullen trots zijn als ik word aangenomen.” Ik ging er vol voor en kwam erachter dat ik veel gevoel voor financiële zaken had. Waar ik op den duur tegenaan liep was dat ik meer bezig was met producten verkopen, in plaats van mensen het juiste product te adviseren. Dat zat mij niet lekker en daarom maakte ik de switch naar een groot financiële intermedair waar ik dat wel kon doen. Dat ging zo goed, dat ik hier uiteindelijk promoveerde tot partner.

 

Ik kwam tot het besef dat geld niet leidde tot meer vrijheid. Hier heb ik het punt gevonden dat ik echt voor mezelf ging kiezen en heb ik mijn aandeel verkocht en ben ik mijn eigen pad gaan bewandelen.

Heb jij altijd een gezonde relatie met geld gehad?

Absoluut niet! Zodra ik geld had moest ik het uitgeven en ik dacht dat veel geld mij vrijheid zou geven. Mijn overtuiging was dat naarmate ik meer geld zou verdienen, ik meer vrijheid zou krijgen. Het tegenovergestelde was de realiteit. Ik verdiende goed geld, maar ik ging ook meer werken. Met dat geld kon ik een mooie auto bekostigen, een mooi huis kopen en andere luxes dat mijn salaris toeliet. Het offer dat ik daarvoor maakte was dat ik bijna 80 uur in de week werkte, mijn pasgeboren zoon weinig zag, slecht sliep en mijn gezondheid achteruit ging. Ik kwam tot het besef dat geld niet leidde tot meer vrijheid. Hier heb ik het punt gevonden dat ik echt voor mezelf ging kiezen, mijn aandeel verkocht en mijn eigen pad ging bewandelen.

Die cliënten verlieten dan soms met tranen in hun ogen het kantoor. Puur omdat ik meer over hún leven sprak in plaats van over hoe zij zoveel mogelijk geld konden verdienen.

Vanaf dat moment begon ik langzaam maar zeker mij meer met persoonlijke ontwikkeling bezig te houden. De gesprekken met mijn cliënten werden (onbewust) ook heel anders. Ik heb daardoor regelmatig meegemaakt dat ik een gesprek aanging met zeer vermogende cliënten en dat zij bijvoorbeeld klaagden over de rente die laag stond. Ik stelde dan vragen zoals: “wat nou als de rente anderhalf procent hoger zou zijn? Zou dat jouw leven veranderen? Wat wil je nou echt in het leven? Wat zeiden jouw ouders vroeger over geld? Waarom wil je meer geld hebben en waarom geef je het niet uit?” Die cliënten verlieten dan soms met tranen in hun ogen het kantoor. Puur omdat ik meer over hún leven sprak in plaats van over hoe zij zoveel mogelijk geld konden verdienen.

 

Hoe ga jij te werk als holistisch financieel coach?

Mijn doel is om vernieuwd inzicht en geldgedrag te verankeren in de basis van mijn cliënt. Geldgedrag gaat veel dieper dan alleen kijken naar wat je binnenkrijgt en uitgeeft. Ik ga eerst met de klant het geldgedrag onderzoeken zodat ze dit beter leren begrijpen en blokkades of beperkingen hierover leren opheffen. Pas daarna maak ik een financiële foto van mijn klant. Hierdoor krijgt de klant inzicht en overzicht wat vervolgens weer leidt tot rust. Geld heeft dezelfde energie als liefde en levenskracht. Je wil dat die elementen goed in balans zijn, daarom vind ik dat het een onderdeel van je persoonlijke ontwikkeling mag zijn. Veel van mijn cliënten bestaan uit coaches en die hebben doorgaans moeite om geld te vragen voor hun diensten of ze weten niet wat een gepaste prijs is.

Hierdoor wordt de prijs die gevraagd wordt meer gezien als een uitwisseling van een liefdevolle waardering.

Je zou in dat geval dan kunnen kijken naar wat marktconforme prijzen zijn en ze op die manier een prijs aanraden. Maar meestal ligt de oorzaak in belemmerende overtuigingen van mijn cliënt. Daarom ik vind het veel interessanter om uit te vogelen waarom ze moeite hebben met het vragen van een prijs. Als wij dat achterhalen, dan kunnen we dat omzetten naar bewustwording van de waarde die zij leveren als coach. Hierdoor wordt de prijs die gevraagd wordt meer gezien als een uitwisseling van een liefdevolle waardering.

Als coach wil je graag een positieve impact maken op mensen hun leven. Maar als jij niet in staat bent om geld te vragen voor je diensten, dan maak je per definitie minder impact omdat je geen vruchtbare carrière kan opbouwen en dus minder mensen kan helpen. Als financieel coach wil ik heel graag bijdragen om andere coaches meer impact te kunnen laten maken. Dat is mijn impact. Als ondernemer heb je om impact te maken geld nodig. Juist de impact van coaches op de mens is wat mij betreft ontzettend nodig in de transformatietijd waarin we leven. Mijn hart word blij om hieraan bij te kunnen dragen.

 

Vaak komen vermogende mensen in de ratrace terecht van een levensstijl die grote financiële druk creëert.

Maakt geld gelukkig?

Nee, maar een gebrek aan geld ook niet. Ik heb in mijn carrière met veel vermogende mensen gesproken, maar ik kan mij maar één persoon herinneren die vermogend én gelukkig was. Diezelfde persoon gaf ook veel geld weg. Hij maakte impact met het geld dat hij had verdiend en dat maakte hem gelukkig. Vaak komen vermogende mensen in de ratrace terecht van een levensstijl die grote financiële druk creëert. Ze zijn niet meer bezig met zaken waarin zij in de basis gelukkig van worden, maar meer met het financieren van hun luxe levensstijl. Het is niet zo dat veel geld per definitie ongelukkig maakt. Het gaat meer om de intentie waarmee jij je geld verdient.

 

Veel mensen dromen ervan om van hun passie hun werk te maken, maar zien veel financiële obstakels. Wat raad jij die mensen aan?

Je moet gewoon beginnen, maar wel met verstand. Dus zegt niet gelijk je baan op, maar doe het ernaast. Gaandeweg ontdek je vanzelf of je het echt zo leuk vindt als dat je dacht, of je er goed genoeg in bent om van te kunnen leven en of het haalbaar is. Op het moment dat je ermee begint, loop je namelijk automatisch tegen zaken aan die je vooraf niet had kunnen inschatten.

__________________________________________________________________

Wil jij jouw geldgedrag als coach leren begrijpen én verankeren in jouw ondernemerschap? Neem dan eens een kijkje op www.holisticfinance.nl