Coaching alumni Lisanne Noordman: “Wat zou jij doen als je echt naar je hart zou luisteren?”

Precies een jaar geleden was ik op het Inner Beauty Retreat op Ibiza. In deze bijzondere week, met een hele mooie groep mensen, kreeg ik een glimp te zien van mijn ware zelf. Ik realiseerde me hoe ver ik verwijderd was geraakt van mezelf. Maar ik voelde ook dat het anders kon, vrij en onbevangen. Deze week was, zo bleek later, het startschot voor een rollercoaster.

 

Na het retreat kwam ik weer in mijn ‘oude’ leventje, wat inmiddels niet meer passend was en daardoor mijn lichaam me een halt toeriep. Ik kon niet anders dan luisteren en mezelf overgeven. Paniekaanvallen, angsten, ik kon letterlijk niet meer normaal functioneren. Ik praat hier liever niet over omdat een stemmetje in mij het nog steeds bestempelt als ‘zwak’ en ‘falen’. En ook door de buitenwereld wordt het niet altijd begrepen. Maar des te belangrijker om het bespreekbaar te maken en met elkaar te delen. Inmiddels weet ik dat dit de enige manier was voor mijn lichaam om mij te laten luisteren, ik werd letterlijk stopgezet.

Zo struggelde ik al een aantal jaar met werk en hopte ik van kantoorbaan naar kantoorbaan terwijl ik diep in m’n hart wist dat ik hier niet gelukkig van werd.

Ik werd gedwongen te kijken naar mijn leven en naar wat niet meer werkte. Zo struggelde ik al een aantal jaar met werk en hopte ik van kantoorbaan naar kantoorbaan terwijl ik diep in m’n hart wist dat ik hier niet gelukkig van werd. Maar angst voor het onzekere en ‘zo hoort het nou eenmaal’ hadden tot dan toe elke keer de overhand genomen. En ook in mijn relatie waren er struggles.

Mijn leven stond op z’n kop. Maar juist als alles open ligt, is er ruimte voor nieuwe dingen om op je pad te komen.

Begin 2020 besloot ik samen met de persoon waar ik nog altijd veel om geef en een goede band mee heb om uit elkaar te gaan en werd m’n contract bij mijn toenmalige werkgever niet verlengd. Boem! Alle zekerheid en veiligheid weg. Mijn leven stond op z’n kop. Maar juist als alles open ligt, is er ruimte voor nieuwe dingen om op je pad te komen. Zo kwam er ’toevallig’ een vacature voorbij bij één van mijn favoriete lunchspots, op loopafstand van mijn nieuw plekje. En nu durfde ik eindelijk mijn hart te volgen en hier volmondig JA tegen te zeggen. En ook de Coaching Opleiding bij De Upstarter kwam ’toevallig’ via een bekende op mijn pad.
Ik volg mijn hart en vertrouw erop dat het mij de juiste weg wijst.
Nu een jaar later realiseer ik me hoe anders mijn leven er uitziet. Ik heb mijn rust gevonden en durf meer en meer te vertrouwen op mijn gevoel. Ik volg mijn hart en vertrouw erop dat het mij de juiste weg wijst. En dat gaat met vallen en opstaan, ups en downs, maar is dat ook niet het leven? Ik geloof in een wereld waarin we meer naar ons gevoel durven luisteren, ons hart volgen en met elkaar verbinden. En ik hoop met mijn verhaal anderen hierbij te kunnen inspireren en helpen. Luisteren naar signalen die je lichaam geeft en hier ook daadwerkelijk iets mee doen, hoe eng het ook is. Soms moet je dingen, situaties, personen, banen, waaraan je gehecht bent, loslaten om verder te komen. Maar ik geloof dat het lef om dit te doen altijd beloond wordt!