Content creation alumni: “Je mag proberen, fouten maken en opnieuw beginnen”
Amber Derkx deed mee aan het Content Creation programma van september 2020 en liep stage bij NORMN Hangers.
De afgelopen jaren vroeg ik mijzelf geregeld: ‘wat wil ik nou eigenlijk doen?’. Zelfs toen ik afgelopen juni afstudeerde voor de opleiding International Tourism Management, kon ik op die vraag nog geen antwoord geven. Ik wist dat een deel van mijn passie bij duurzaam toerisme lag, maar ik voelde dat er meer was dat me interesseert. En Covid-19 maakte het lastig om een baan in toerisme te vinden. Ik had al vaker geroepen dat ik mijn creatieve skills op het gebied van marketing verder wilde ontwikkelen.
De vijf weken cursus vlogen voorbij, de groep was enthousiast, positief en leergierig.
Mijn creativiteit kon ik niet echt kwijt in mijn opleiding. Een medestudent en vriendin van deelde deze wens met mij, en zij kwam de Content Creation cursus van De Upstarter tegen. Ze deelde de link met me, ik belde Aafke, en ik wist meteen dat we in september samen aan de cursus zouden starten. De vijf weken cursus vlogen voorbij, de groep was enthousiast, positief en leergierig. Dit creëerde een enorm fijne sfeer! Ik wilde werkervaring op doen en koos daarom voor het fulltime programma. Tijdens het matching event werd ik gekoppeld aan het merk NORMN Hangers, dat duurzame kledinghangers maakt.
Om je een inschatting te geven, per jaar belanden er wereldwijd zo’n 8.5 biljoen hangers in de natuur en op vuilnisbelten. Om dit probleem op te lossen hebben ze kledinghanger ontworpen van karton die 100% recyclebaar zijn.
Welke missie en visie heeft jouw stagebedrijf?
NORMN Hangers is bedacht en opgericht door drie vrienden die het plastic probleem wilden aanpakken. Ze waren zich ervan bewust hoeveel kledinghangers er van plastic worden gemaakt, eenmalig worden gebruikt en daarna weggegooid – het recyclen hiervan is namelijk ingewikkeld. Om je een inschatting te geven, per jaar belanden er wereldwijd zo’n 8.5 biljoen hangers in de natuur en op vuilnisbelten. Om dit probleem op te lossen hebben ze kledinghanger ontworpen van karton die 100% recyclebaar zijn. Door steeds meer merken bewust te maken van dit probleem hopen ze alle plastic hangers te vervangen en de productie hiervan omlaag te brengen.
Op social media delen ze veel informatie over duurzaamheid, duurzame mode en de natuur. Ze proberen dit op een positieve manier te doen omdat ze er bij NORMN Hangers in geloven dat positieve impact langdurige impact is. Als iemand die veel geeft om het milieu en altijd het positieve zoekt in alles en iedereen, paste dit goed bij mij! Nog een leuk weetje over NORMN Hangers: iedereen uit het team werkt vanuit een ander land! Carine, mijn stagebegeleider, werkt vanuit Amsterdam, Pieter vanuit Denemarken, Norman vanuit Londen en Franssoa vanuit Zuid Afrika. Aangezien NORMN Hangers een internationaal bedrijf is, is alle communicatie in het Engels – ik vond dit zelf erg leuk omdat ik ook in het Engels heb gestudeerd.
Ik schreef blogs, deed onderzoek naar de transparantie van de hanger industrie, hielp bij het afwerken van de teksten en visuele beelden op de nieuwe website en ik heb een press release mogen schrijven.
Welke functie vervul jij binnen jouw stage en aan welke opdrachten werk jij?
Binnen NORMN Hangers was ik stagiaire communicatie & social media. Ik was met name verantwoordelijk voor de contentkalender en het bedenken en creëren van content. Ik schreef blogs, deed onderzoek naar de transparantie van de hanger industrie, hielp bij het afwerken van de teksten en visuele beelden op de nieuwe website en ik heb een press release mogen schrijven. Een van mijn leerdoelen was om veel meer over Adobe te leren, iets dat goed gelukt is tijdens mijn stage. Ook ben ik erg vooruitgegaan in het analyseren van social media posts. Het was een brede stage, wat voor mij als beginner heel fijn was om me te oriënteren op het werkveld.
Welke aspecten van de opleiding heb je meegenomen naar de stage?
Vanuit de Upstarter heb ik, buiten de tools die we in de lessen hebben geleerd, meegenomen dat je mag proberen, fouten mag maken en opnieuw mag beginnen. Dit is niet alleen toepasbaar op professioneel gebied, maar ook op persoonlijk vlak. Een andere les op persoonlijk gebied is het durven volgen van je hart, doen wat je leuk vindt en dan komt het goed. Vertrouw op het proces!