Content creation alumni Priscilla Menick: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

Priscilla Menick deed mee aan het Content Creation programma van september 2020 en loopt stage bij de Marnix Academie.

 

Ongeveer een jaar geleden begon het bij mij steeds meer te kriebelen. Ik wilde meer met social media en copywriting te doen. Het liefst wilde ik meteen concrete ervaring opdoen op het gebied van Content Creation. Toen kwam de opleiding van de Upstarter voorbij. Ik werd gelijk enthousiast en dacht: ‘dit kan ik niet laten schieten!’ Met veel plezier startte ik vorig jaar september de opleiding Content Creation.

Dat voelde meteen als een warm bad. De trainingsdagen volgde ik met een mooie groep mensen en ik kreeg les van inspirerende professionals. Ik koos voor het fulltime programma omdat ik mezelf nog verder wilde ontwikkelen in de wereld van content. Tijdens het Matching Event van de Upstarter werd ik aan een mooi stagebedrijf gekoppeld: de Marnix Academie in Utrecht. Dat is nog steeds een goede match en ondanks het thuiswerken ben ik heel blij met mijn fijne leerschool!

 

Je bent niet één van de vele collega’s, maar er wordt echt tijd genomen om mij zoveel mogelijk thuis te laten voelen.

Welke missie en visie heeft jouw stagebedrijf?

De Marnix Academie in Utrecht is de grootste zelfstandige pabo van Midden-Nederland. Hier studeren ongeveer 1300 bachelorstudenten voor leraar basisonderwijs en werken er ruim 150 medewerkers. De missie van de Marnix Academie is dat de school écht een bijdrage wil leveren aan kwalitatief goed onderwijs. Dit doen zij door leraren op te leiden en de studenten te professionaliseren tot bekwame, betrokken en bevlogen onderwijsprofessionals. 

Na mijn eerste stageweken viel het mij ook al meteen op dat de Marnix Academie een ongedwongen en persoonlijke sfeer wilt uitstralen. Je bent niet één van de vele collega’s, maar er wordt echt tijd genomen om mij zoveel mogelijk thuis te laten voelen. Dit gaf mij meteen al een warm en positief gevoel!

 

Welke functie vervul jij binnen jouw stage en aan welke opdrachten werk jij? 

Bij de Marnix Academie vervul ik op dit moment de rol als stagiaire communicatiemedewerker. Ik ondersteun mijn collega Laura bij het creëren van (nieuwe) content voor de verschillende social media kanalen. Dit doen we niet alleen voor de Marnix Academie, maar ook voor de andere labels zoals Penta Nova en het Marnix Onderwijscentrum. Leuk weetje: Laura heeft zelf ook een paar jaar geleden de opleiding Content Creation gevolgd. Tijdens het Matching Event ontstond, mede hierdoor, direct al een fijne klik.

Ik had echt nooit gedacht dat ik in zo’n korte tijd zoveel verschillende skills onder de knie kon krijgen. Je praktische skills uitbouwen en daar vertrouwen in krijgen is echt een meerwaarde van het fulltime programma.

Voor het creëren van content ben ik de afgelopen maanden vooral bezig geweest met het interviewen van huidige en alumni studenten, het schrijven van blogs, editten van video’s. En natuurlijk creëer ik veel social media posts. Ik had echt nooit gedacht dat ik in zo’n korte tijd zoveel verschillende skills onder de knie kon krijgen. Je praktische skills uitbouwen en daar vertrouwen in krijgen is echt een meerwaarde van het fulltime programma.

 

Hoe ziet een dag er concreet uit? 

Mijn dagen bij de Marnix Academie zijn bijna nooit hetzelfde. Het werk is afwisselend en uitdagend. Ondanks de huidige situatie rondom het Coronavirus en het thuiswerken leer ik bijna elke dag wat nieuws. Dat houdt mij super gemotiveerd!

De dag begint eigenlijk altijd met een stand-up met het gehele communicatieteam, wat nu in totaal uit vijf collega’s bestaat. Hierin bespreken we kort hoe het met iedereen gaat en wat er voor vandaag op de planning staat. Daarna is het tijd voor de content- en brainstormsessie met Laura. Tijdens deze sessie bedenken we nieuwe content, plannen we de content in en verdelen we de taken. Deze sessies werken goed om onze creativiteit te stimuleren. Vervolgens is het nog even tijd om aan de nieuwe website te werken. Alle teksten van de huidige website moeten namelijk goed omgezet worden. Voor ons de taak om verschillende teksten te redigeren en de website SEO technisch kloppend te maken. Een super afwisselende dag waar teamwork centraal staat! 

 

Ik ben minder bang om te falen, en heb meer plezier in het leerproces. En mijn gevoel mag ik volgen, ook als het gaat om het ontdekken waar ik goed in ben.

Welke aspecten van de opleiding heb je meegenomen naar de stage?

Er zijn meerdere aspecten die ik vanuit de opleiding naar mijn stageplek heb meegenomen. Ik zal er hier één uitlichten. Ik mag meer luisteren naar mijn gevoel. Soms moet je iets gewoon doen, ook al maakt je hoofd bezwaren. Ik ben minder bang om te falen, en heb meer plezier in het leerproces. En mijn gevoel mag ik volgen, ook als het gaat om het ontdekken waar ik goed in ben. Wil ik mezelf specialiseren in branding, copywriting of visual design? Of ben ik juist een allrounder?

Vanuit de opleiding krijg je deze wijze les mee, maar op mijn stageplek geven ze mij ook de ruimte om te ontdekken wat het beste bij mij past en waar ik het meeste energie van krijg. Het motto van mijn stagebegeleidster Laura past hier super goed bij en is ook sinds het begin van mijn stageperiode in mijn hoofd blijven hangen. Deze lijfspreuk laat ik daarom voorlopig ook niet meer los. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”