Hoe je in een donkere periode juist je grootste kracht kan ontmoeten

Het is 1 februari 2017. Mijn partner krijgt een bijna dodelijk ongeluk. En kort daarna verandert mijn wereld compleet. De bruiloft waar we samen over fantaseerden gaat niet door, onze relatie eindigt. Ik verlaat het huis dat we een half jaar daarvoor hebben gekocht, en net aan kant is. Ik struggel met een onvervulde kinderwens. Er loopt een rechtszaak tegen mijn bedrijf, ik ben bijna failliet en mijn gezicht zit onder het eczeem..

 

Ik ben gebroken.

En weet mijn God niet meer wat te doen.

Soms is dat wat het leven wil…

Soms krijg je duisternis als cadeau.

Het leven is niet altijd makkelijk en hoeft ook niet altijd makkelijk te zijn.

 

Soms is de duisternis je leermeester, en blijft het licht even uit.

Soms mag je worden gebroken om naar een nieuw niveau in bewustzijn te transformeren.

Soms mag je in het donker je grootste kracht ontmoeten.

Ik kan niet meer. Maar ik moet verder.

 

Mijn oude leven is voorbij. Ik zie mezelf weer zitten in een lege schemerige kamer. Verhuisdozen nog ingepakt. Alle meubels achtergelaten bij mijn ex. Er staat alleen een houten biertafel die ik op straat heb gevonden. Met daarop een getekend huurcontract. Een rekening waarvan ik mijn God niet weet hoe die te betalen.

Waarom ben ik hier ook alweer gaan wonen? Vraag ik me af… Het enige antwoord dat ik krijg is: ‘overvloed’. Juist nu alles me gevoelsmatig is ontnomen wil ik niet denken in verlies of handelen uit tekort maar geloven in de overvloed die het leven te bieden heeft. Want na de dood volgt altijd leven. Dus f*ck it! Ik ga leven!

Van mijn spaargeld koop ik een hottub als symbool van overvloed. Het is de meest k*tte en ontroerende tijd in mijn leven: prachtig en ontzagwekkend in haar rauwheid.

Ik kan niet uitdrukken in woorden hoe dankbaar ik ben voor die beruchte jaren 2017 en 2018. Voor de kracht die ik heb gevonden in het meest donkere uur van de nacht. Voor de nieuwe vriendschappen die zijn ontstaan. Voor de bizarre groeispurt die ik heb gemaakt met mijn bedrijf. Voor de vrouw die ik ben geworden.

Sindsdien eer ik licht én duisternis als mijn meest divine teachers.

________________________________________________________________________

Heb jij ook een transformatief proces meegemaakt en wil je datgene wat jij hebt geleerd graag doorgeven? Neem dan eens een kijkje op onze coach of relatie coach opleiding.