Drie stappen om jouw droomleven te manifesteren vanuit flow

Ik (Mariette) ‘dwing’ mijzelf aan het begin van elk jaar om zo concreet mogelijk te zijn over mijn ideale jaar/leven, en de eerste stapjes daarnaartoe. Ik visualiseer mijn ideale werksituatie, startende met al mijn vakantiedagen (16 weken in totaal), werkdagen, projecten en alle processen die bij mijn job als ondernemer horen, van marketing, finance tot mijn klantcontact. Waarom? Twee redenen.

  1. Als ik geen prioriteiten stel dan word ik geleefd door de agenda’s van anderen.
  2. Als ik iets wil manifesteren vanuit flow, dan begint dit met het mijzelf toe-eigenen van de energie/vibe die ik wil realiseren.

 

Stap 1: Activeer je electromagnetische veld

Pas als je jouw ideale leven voor je ziet, als je het kunt voelen, proeven, ruiken, horen en bijna aanraken dan maak jezelf de energie die jij wil manifesteren. Onze vriend Albert Einstein zegt: 

“everything is energy and that’s all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy. This is physics.”

Tegenwoordig wordt dit principe ook in de kwantumfysica besproken. Als je een heldere intentie hebt (electro) en je stelt jezelf voor dat deze droom al werkelijkheid is, door te voelen alsof je daar al bent (magnetisch), creëer je een elektromagnetisch veld. Waarmee je datgene aantrekt wat je nodig hebt om je droom te realiseren.

 

Stap 2: Vertrouw op het proces en laat het resultaat los

Sommige mensen denken dat als je een intentie zet, je precies moet weten wat je wilt bereiken. Dat hoeft niet. Het gaat om een stip op de horizon, die bij aankomst er heel anders uit kan zien dan je van te voren denkt. Het is wel belangrijk om een richting te kiezen. En goed te doorvoelen wat het voor je betekent, als je dat symbolische punt hebt bereikt.

Zodra je jouw intentie hebt gezet en hebt gevoeld wat dit voor jou betekent, begint de reis. Bij elke kleine stap die je zet, groeit je geloof. Je ervaart steeds beter wat je wel en niet prettig vindt, wat je graag wil manifesteren. Kortom, het wordt steeds duidelijker wat je wil, en dat je het kan, daarmee maak je jezelf steeds meer die energie eigen die je graag wil manifesteren. Niet alleen door te visualiseren, maar ook door het steeds meer te leven. 

 

Stap 3: Vind nieuwe mogelijkheden voor groei

Train je hersenen om nieuwe mogelijkheden te vinden voor groei. Bedenk niet: dit werkt niet voor me, want ik weet niet precies wat ik wil. Vraag je af: hoe zou dit voor mij kunnen werken? Je hoeft namelijk niet vanaf de start exact te weten wat je wil manifesteren. Begin met visualiseren, met doen, met voelen wat bij jou past. Zo word je stapje voor stapje steeds concreter in wat je wilt.

Onthoud dat de weerstand die je voelt bij bepaalde stappen die je zet richting jouw ideale bedrijf of (werk)leven, betekent dat je aan het groeien bent. Of kortweg: weerstand = groei. Veranderen is altijd lastig en oncomfortabel. Als we groeien dan ontstaat er als tegenreactie weerstand. Zie dit als een teken dat je op de juiste weg bent en nu juist dat extra stapje mag doen en vertrouw op de reis.

 

—–

 

Wil jij een werkleven waarin je betekenis ervaart maar weet je nog niet precies wat dit voor jou zou kunnen zijn? Check dan het ‘ontdek je purpose-traject’. En investeer in een werkleven dat jou blijvend uitdaagt en vervult. We starten op 22 april!