Mijn reis van ‘lelijk eendje’ naar het vinden van mijn Soul Tribe

Vind jij het spannend om jezelf uit te spreken omdat je voelt dat je standpunt, of soms zelfs al een vraag, weerstand oproept bij de ander? Onbegrip, irritatie of zelfs afwijzing? 

Ik ben De Upstarter begonnen omdat ik geloofde dat we ons werk en ons leven zoveel liefdevoller en bewuster kunnen inrichten. En in die tijd werd ik gezien als een ‘naïeve Millennial’ die dacht geld te kunnen verdienen met haar passie en purpose.

Ik was 26 jaar toen ik begon en snapte niet waarom ratio en wetenschap voor veel mensen boven intuïtie en de wijsheid van je hart staan. Ik beschouw mijzelf als autoriteit. Niet een instantie of bron buiten mijzelf. Elke informatie die tot me komt, of dat nu is via de media, een wetenschappelijk artikel, een droom of channeling van mijn gidsen.. bekijk ik vanuit dezelfde plek: mijn intuïtie. 

Ik bekijk de informatie, ik voel wat wel of niet waar is voor mij. Wat voor mij werkt. Op basis daarvan maak ik mijn keuzes. 


Ben ik gek of geniaal?

In die begintijd voelde ik me “eenzaam” in mijn manier van denken. Mijn droom werd gezien als naïef, te idealistisch of zweverig. Had ik het mis? Was ik gek? Of had ik gewoon nog niet een manier gevonden om uit te leggen en te laten zien wat ik bedoelde?

Ik ben gaan zoeken naar antwoorden. Naar een manier van werken waarbij niet status, geld of vaste procedures maar de mens en planeet centraal staan. En waarbij geld het resultaat is van het leveren van betekenisvol werk. Na 6 maanden kon ik al leven van mijn bedrijf. Na 1 jaar werkte ik samen met een team en haalden we onze eerste grote klus binnen. Na 3 jaar hadden we een goede naam opgebouwd. En nu na zeven jaar ervaar ik financiële, emotionele en spirituele overvloed.

Wat blijkt; ik ben niet gek of geniaal maar something in between. Als je een onbekende weg inslaat, weet je niet wat de uitkomst is. En dat hoeft ook niet. 


Het vinden van mijn soul Tribe

Ik ontmoette steeds meer gelijkgestemden en besloot mijn tweede bedrijf op te richten: Make Love Work. Een community van pioniers die werk maken van liefde. Een groep mensen die net als ik hun ‘anders zijn’ hebben ingezet als kracht en een platform voor verandering hebben gecreëerd. 

De grootste verandering in mijn leven begon toen ik mijn focus verlegde van de wens om begrepen te worden, naar het plezier van het delen van mijn perspectief op de wereld. 

Dit uitte zich onder andere in het maken van de Make Love Work Podcast, samen met mijn co-host Dwight Gefferie. Ik geloof dat wij allemaal een stukje zijn van een grotere puzzel. En daarmee is ieder puzzelstukje, ieder perspectief op het leven een cadeau. Dat betekent niet dat mijn angst voor onbegrip is verdwenen. Of de pijn die ik voel wanneer iemand mijn waarde niet ziet. Maar ik ben wel vrij in mijn handelen, ik probeer die pijn niet meer te voorkomen. Als het gebeurt kan ik me met die pijn verbinden en er doorheen ‘ademen’. Het remt me niet meer om mijzelf te uiten zoals voor mij goed voelt. 

 

Het bouwen van ‘mijn eigen school’

Alles wat ik leerde op mijn weg naar autonomie geef ik door in de programma’s van de Upstarter. Zo bouw ik stapje voor stapje aan ‘mijn eigen school’ met: kennis over eerlijke marketing, tools waarmee je een bedrijf kan bouwen dat in lijn is met mijzelf en uiteraard (relatie) coaching. Om in een wereld die steeds verandert dicht bij jezelf te blijven. Om een leven op te bouwen dat in alignment is met jezelf. Ambitieus, maar ook met voldoende (liefdevolle) ruimte naar jezelf en de ander. 

Nieuwsgierig naar het hele verhaal? Dit filmpje is gemaakt door Thijs Tuijt waarin ik vertel waarom de echte reden achter mijn bedrijf eenzaamheid is geweest. En wat mijn dromen voor de toekomst zijn. Heel benieuwd of jij iets van jouw eigen reis erin herkent.

——–

Ps. Wil jij ook een leven bouwen dat in alignment is met jezelf maar mis je kennis, skills en een groep die je support om dat te doen? Volg dan één van onze opleidingen. Of herken jij jezelf vooral in die ‘zoektocht’ naar je eigen Soul Tribe? Check dan het Make Love Work Festival, waar we drie dagen lang, met 100 members uit de Make Love Work Community samen chillen, dansen en nieuwe ervaringen opdoen.