Ontdek het goudmijntje in je eigen geest

De manier waarop we naar de wereld kijken bepaald in wat voor soort realiteit we leven. Ik (Mariette) ben daarom van jongs af aan al nieuwsgierig geweest naar de belevingswereld van de mensen om mij heen. Omdat ik voelde dat deze gesprekken mijn wereld groter maakten. Een wereld waarin ik nog meer overvloed ervaar in geluk, gezondheid, verbinding en vermogen.

 

Je kunt dus op elk moment een soort ‘goudmijntje’ in je eigen geest ontdekken. Door jezelf een nieuw perspectief eigen te maken. Wanneer je een nieuwe gedachte ‘adopteert’, heeft dit alleen effect wanneer je ook echt gelooft en voelt dat hij waar is. Daarom helpt het mij om mensen te ontmoeten die in door mijn gewenste realiteit al leven. In mijn vorige artikel legde ik al uit dat de koppeling tussen gedachte (elektrisch) en gevoel (magnetisch) een elektromagnetisch veld oproept. Je zendt via dit veld een frequentie uit, die op dezelfde golflengte bij je terugkomt.

 

Gun jezelf tijd 

Mijn perspectief op de wereld m.b.t het realiseren van een carrière vanuit passie en purpose, heeft zich in mijn leven als volgt ontwikkelt:

 1. Leeftijd 13-18 jaar: De checklist
  Als ik voldoe aan de checklist die de maatschappij van me vraagt dan krijg ik een goed betaalde baan waar ik ook mijn purpose (mensen helpen groeien) in kwijt kan.
 2. Leeftijd 19-25 jaar: Hybride werken
  Als ik kies voor een hybride vorm van werk dan kan ik naast mijn huidige baan (als filosofiedocent) ook werk maken van mijn passie (coachen & trainen) zodat ik meer van mijzelf kwijt kan in mijn werk. 
 3. Leeftijd 26-31 jaar: Autonoom
  Als ik nieuwe skills leer en hard werk dan kan ik mijzelf autonoom maken, zodat ik helemaal vrij ben om een leven te leiden dat in lijn is met mijzelf.
 4. Leeftijd 31-32 jaar: Meer verdienen met minder doen
  Ik mag mijn eigen regels schrijven en goed geld verdienen met waar ik het meest gelukkig van wordt. Zonder dat ik hier hard voor hoef te werken.
 5. Leeftijd 33-x jaar: Ontvangen
  Alles wat ik nodig heb en wens voor mijn groei en levensgeluk is al aanwezig. Dat wat ik wens kan ik zelf manifesteren, maar dat hoeft niet. Het is er namelijk al, ik hoef het slechts te ontvangen.

Je ziet dat ik steeds een fase in mijn leven nodig heb gehad om te groeien naar een nieuwe gedachte toe. Dat is heel normaal. Geloof heeft tijd nodig om te groeien. En kun je vergelijken met een spier die je traint. Het groeit niet vanzelf. Het vraagt van je om situaties in je leven op te zoeken waardoor jouw geloof en vertrouwen groeit. Het vraagt van je om nieuwe dingen te proberen waarvan je van te voren dacht dat je het niet kon. 

Het heeft bij mij zo’n 20 jaar geduurd, maar nu leef ik een wereld waarin ik mag ontvangen wat ik nodig heb om te groeien. Door te putten uit mijn eigen schatkamer, door te leren van anderen en door te delen in de rijkdommen die er al zijn. Hoe meer ik ontvang, hoe meer ik mag en kan doorgeven. Een prachtige gedachte waarvan ik oprecht voel dat het waar is! 

 

In welke overtuiging (1 tot 5) kun jij jezelf het meest vinden? En heb jij nog een mindset die ik bij nummer 6 zou kunnen invullen? 

—————————————————————————————————————————

Wil jij deze principes uit de quantumfysica toepassen op je eigen bedrijf? Check dan ons programma Manifesteren vanuit Flow. We geven je het eerste hoofdstuk van het E-book bij deze cursus cadeau. Het is onze missie om jou te helpen een betekenisvol werk leven te realiseren. Om je autonoom te maken, zodat je de vrijheid hebt om te bouwen aan een leven dat in lijn is met jezelf.