Op deze manier heb ik mijn creativiteit nog meer waarde weten te geven

Hi! Mijn naam is Milou, Creative Producer en een Content Creation certificaat rijker. Afgelopen zomer heb ik de summer course gevolgd. Benieuwd hoe ik deze cursus heb ervaren omdat je zelf overweegt deze cursus te volgen, of gewoon omdat je nieuwsgierig bent? Lees dan vooral verder!

 

Waarom heb ik gekozen voor Content Creation?

Ik zocht naar een opleiding/cursus waarbij ik naast mijn jarenlange ervaring wat extra aantoonbare kennis kon opdoen om mijn portfolio uit te bouwen.

Na mijn opleiding ben ik meteen in loondienst gegaan bij het bedrijf waar ik stage had gelopen. Daar heb ik in totaal zes jaar gewerkt en maakte ik (online) content. Door een reorganisatie binnen het bedrijf, moest ik opzoek naar een andere baan. Met veel vertrouwen en ervaring op zak ging ik de markt op. Echter gooide de Coronacrisis roet in het eten. Het aanbod aan banen verdween als sneeuw voor de zon. Toch geloof ik dat waar een deur sluit, een andere open gaat. Ik besloot te stoppen met solliciteren en bedacht een plan om als zelfstandige de markt op te gaan. Ik zocht naar een opleiding/cursus waarbij ik naast mijn jarenlange ervaring wat extra aantoonbare kennis kon opdoen om mijn portfolio uit te bouwen. De onderwerpen die binnen het Content Creation programma worden behandeld vinkte alles op mijn wensenlijstje af.

 

Als je verwacht dat je de hele dag naar een powerpoint zit te kijken, dan is dit niks voor jou.

‘Kijk en luister’ wordt ‘praat mee en werk uit’

De lessen bij De Upstarter zijn erg dynamisch ingericht en je past de theorie meteen toe. Als je verwacht dat je de hele dag naar een powerpoint zit te kijken, dan is dit niks voor jou. In elke les is er veel ruimte voor interactie en je gaat meteen aan de slag. Door de theorie direct op een case van een echte opdrachtgever toe te passen check je of je de stof goed begrijpt. Informatie klinkt vaak logisch tijdens een presentatie, maar zodra je aan de slag gaat kom je dan toch in de knoop. Bij De Upstarter kom je hier meteen achter.

Daarnaast kreeg ik les van ondernemers die zelf in het werkveld actief zijn.

Zelf heb ik een media-opleiding gevolgd, dus ik was in het begin bang dat de inhoud van de lessen veel bekende informatie zou bevatten. Natuurlijk kwamen hier en daar wel wat modellen of theorieën voorbij die ik al kende, maar het grote verschil hierbij is dat je niet op de oppervlakte blijft. Bij mijn opleiding kreeg ik veel informatie toegezonden, zonder te leren hoe ik het moest toepassen. Bij De Upstarter ging ik met de modellen en theorieën aan de slag en dieper op de materie in. Daarnaast kreeg ik les van ondernemers die zelf in het werkveld actief zijn. Zij laten eigen werk zien en brengen eigen learnings mee naar de les, wat erg interessant en waardevol is.

 

Wat ga ik nu doen?

Als Creative Producer bied ik ontwikkeling en uitwerking van (online)content aan. Dit is ook waar ik zes jaar lang ervaring in heb opgedaan. Doordat ik de Content Creation opleiding heb gevolgd kan ik een creatief concept nog gedetailleerder uitwerken. Als ik bijvoorbeeld een online campagne bedenk, kan ik nu ook de copy, visuele branding en online details uitwerken én doorvoeren. Door de opleiding heb ik mijn creativiteit meer waarde weten te geven, ik kan mijn ideeën nu volledig doorvertalen naar een concreet uitgewerkt plan.