Een gezonde money mindset: hoe weet je of je genoeg geld vraagt voor je dienst of product?

Een gezonde money mindset…. het heeft bij mij zeker 3 tot 4 jaar geduurd om die te ontwikkelen. Om genoeg (en goed) geld te vragen voor wat ik doe. In 2017 ging er bij mij een knop op. Het was een heftig jaar waarin de veilige basis die ik altijd had gevoeld, ineens begon af te brokkelen. Mijn co-founder verhuisde naar Berlijn dus nam ik de volledige verantwoordelijkheid voor het bedrijf. Dat vond ik spannend, maar ook heel leuk. De echte klap dat jaar was het beëindigen van mijn liefdesrelatie. Het leventje dat ik had opgebouwd (met koophuis, plannen voor kinderen en onze bruiloft) stortte ineens in. Alles glipte dat jaar gevoelsmatig uit mijn handen… zo ook mijn bedrijf. Bijzonder genoeg bleek die breuk met het oude precies te zijn wat ik nodig had.

 

Het (geld) stroomde niet meer

Ik doe mijn werk met mijn hart en dat hart had in ‘dat beruchte jaar’ pijn.

Ik stroomde niet, dus het geld stroomde ook niet meer.

Terwijl ik tegelijkertijd een nieuw leven moest opbouwen waarbij alle kosten die ik voorheen deelde nu op mijn eigen rekening kwamen te staan. Ik verhuisde terug naar Amsterdam, naar een huisje van 60m2 dat ik deelde met een fijne vriendin/huisgenoot. Toch kon ik daar niet aarden. De ruimte was te klein en de ruis van de stad te groot. In mijn zoektocht naar een plekje voor mijzelf bleek alles te duur.

 

Een nieuwe stip aan de horizon

Mijn bedrijf staat ten dienste van mijn levensstijl. Het geld dat ik met mijn purpose work verdiende was tot dan toe toereikend geweest. Maar nu stootte ik tegen een plafond aan. 

Als ik dan toch meer geld moet gaan verdienen, bedacht ik me, hoe zou mijn droomleven er dan uit zien? 

Tot dusver had ik het leven van mijn dromen geleid. Licht, speels, duurzaam, minimalistisch, vrij en vol van liefde. Maar het leven had me heel duidelijk en resoluut een andere richting opgestuurd. Ik mocht opnieuw kiezen, opnieuw visualiseren hoe ik mijn leven wilde inrichten. Wat was mijn nieuwe stip aan de horizon?

 

Take a the leap of faith 

En dat deed ik. Ik koos mijn droomplek uit om te wonen. In Amsterdam Noord, aan het water, bos en op 15 minuten fietsen van het centrum van de stad. Er bleek nog 1 appartement vrij te staan die ik mocht inrichten als woon-werkpand. Ik rekende uit met hoeveel ik de prijzen van mijn trainingen moest verhogen, als ik net zo goed zou draaien als het jaar daarvoor. Ik tekende het huurcontract, deed een schietgebedje en took the leap of faith.

 

Met de hakken over de sloot

Het was met de hakken over de sloot, maar ik heb toen het beste jaar ooit gedraaid terwijl ik aan het begin van dat jaar dacht failliet te gaan.

Ik realiseerde me, door onder andere de sage te lezen van ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ (een sage die ik ook behandel in mijn boek ‘Liefde als Medicijn’) dat ik ‘mijn licht’ voor te weinig geld had verkocht. En ik denk dat dit herkenbaar is voor veel mensen/lichtwerkers die hun werk doen uit passie en purpose. 

Mijn werk zelf geeft me zoveel vervulling dat ik me bijna bezwaard voel om daar geld voor te vragen. Terwijl ‘ons licht’ het meest waardevolle is waarover we beschikken. 

Dit doorgeven is iets waar we zeker een mooie prijs voor mogen rekenen. Alleen al om onszelf een levensstijl te gunnen waarin we floreren, waardoor dat licht alleen maar sterker gaat branden en schijnen. Want hoe meer liefde we onszelf geven, hoe meer liefde we kunnen doorgeven.

 

—————————–

Wil jij ook stappen zetten in je money-mindset? En meer geld verdienen met jouw purpose work? Meld je dan aan voor de course ‘Ondernemen uit purpose’. In dit programma geef ik mijn meest belangrijke lessen door. Ik leg o.a. uit hoe ik van €0,00 omzet naar meer dan €250.000 per jaar ben gegroeid. Je leert hoe je een (licht) bedrijf kan runnen dat is opgebouwd rondom jouw kracht. Een bedrijf waarin je samenwerkt met mensen die jou energie geven. Een bedrijf waarmee je genoeg geld verdient om te voorzien in een levensstijl waardoor jij gaat stralen.