You Are a Badass at Making Money

‘Money is the root of all evil’, ‘geld maakt niet gelukkig’, ‘more money more problems’ zijn veelvoorkomende uitspraken over geld. Geld heeft vaak een bitterzoete associatie. Als je het hebt, kan het enorme mogelijkheden creëeren. Heb je het niet, dan kunnen de gevolgen desastreus zijn. In You Are a Badass at Making Money tracht Jen Sincero, auteur van dit boek, jouw relatie met geld te veranderen. Het gaat er in dit boek niet om, om jou te veranderen tot een ordinaire geldwolf, maar om jouw waardering voor geld een positieve impuls te geven. Wij hebben een aantal waardevolle elementen uit het boek uitgelicht, met als doel dat dit je zal inspireren om een soulful money making machine te worden.

 

Break Up 2 Make up

Een van de punten die Jen Sincero aanpakt is onze vaak negatieve associatie met geld. De huidige relatie met geld moeten we eigenlijk afbreken om die vervolgens opnieuw op te bouwen. Wat zij van je vraagt is om alle positieve dingen die jij voor jezelf en andere zou kunnen doen met geld op een rijtje te zetten. Dit kan bijvoorbeeld het kopen van een huis zijn, je ouders een weekendje weg cadeau doen of een financiële  investering in je bedrijf maken. De truc is om het dicht bij jezelf te houden, zodat je ook daadwerkelijk een positief gevoel krijgt bij de gedachte dat het ooit werkelijkheid zal zijn.

 

I’m a Badass

Een held is niet degene die geen angsten kent, maar degene die ondanks zijn angsten de beproeving aangaat. We hebben allemaal dromen en vaak gaan die dromen gepaard met enorme twijfels en onzekerheden. Het liefst zou ik jullie willen vertellen dat Jen een wondermiddel heeft om die twijfels en onzekerheden als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Helaas, die heeft ze niet. Wat zij wel van je vraagt is om toch van die duikplank te springen. Als jij je geld wil verdienen als art director, maar uit angst je accountant job niet wil opgeven. Dan is dit misschien het moment om een badass te zijn en serieus te kijken naar de mogelijkheden die er zijn om art director te worden. Een echte badass move is om ontslag te nemen van je huidige baan, zonder dat je zekerheid hebt op een baan als art director. Het voordeel daarvan is dat er geen weg terug is en je nu wel moet gaan voor hetgeen dat je het liefst wil.

Worrying is praying for something you don’t want.

Jen Sincero, 2018

Jen heeft, zoals zij dat noemt, een public mental breakdown gehad tijdens een seminar. Tegelijkertijd was dat wel een keerpunt in haar leven, omdat zij werd geconfronteerd met al haar angsten en onzekerheden. Na haar mental breakdown besefte ze dat ze zich heeft laten leiden door haar onzekerheden in plaats van haar dromen. Deze episode wil zij jou graag besparen dus raad ze je aan om alle negatieve gedachtes van je af te schrijven. Het hoeft geen boekwerk te worden. Schrijf ze in korte zinnen van je af, zodat je weer ruimte maakt voor je dromen.

Damn you, limiting subconscious belief! I spent half my life eating clam chowder from a can at home instead of dining at the fancy restaurant because of you!

Jen Sincero, 2018

 

Kill The Dreamkillers

Als jij wil leren sparen vraag je het dan aan degene die rood staat of iemand die een gezonde financiële situatie heeft? Klinkt als een vraag waarvan het antwoord voor zichzelf spreekt. Toch bespreken we onze dromen vaak met mensen die totaal anders denken dan wijzelf. Wat degene die rood staat jou vooral kan leren is welke fouten je niet moet maken, maar dat is niet wat je wil leren. Je wil natuurlijk liever weten welke stappen jij moet ondernemen om een financiële badass te worden.

I can almost guarantee you that you’ve worked harder at other things in your life than you’ll need to work to become a financial badass

Jen Sincero, 2018

Omring jezelf daarom met mensen waarvan je kunt leren, ook al voelt het oncomfortabel om je te begeven in kringen waar jij je eigenlijk (nog) niet thuis voelt. Jen bedoelt hiermee natuurlijk niet dat je afscheid moet nemen van je familie en vrienden, maar ga naar financiële seminars of vraag advies aan financiële experts. Er bestaat een grote kans dat als jij advies vraagt aan je beste vriend, moeder of zus dat zij jouw dromen met ‘rationele’ argumenten zullen killen. Dit doen ze niet om je te kwetsen, maar zij delen nou eenmaal niet jouw dromen en zien daardoor voornamelijk obstakels in plaats van kansen.

 

Stairway to Heaven

“Binnen drie jaar ben ik de CEO van Google en wil ik financieel onafhankelijk zijn!” Het is mooi om te zweven tussen de sterren, maar we leven nog steeds op aarde. Creëer daarom kleine haalbare stappen die zullen leiden tot het behalen van je einddoel. Dat zorgt ervoor dat je niet gedemotiveerd raakt omdat je eerste doel niet haalbaar is. Als je 20 kilo wil afvallen verwacht je ook niet dat je na week één al 20 kilo kwijt bent. Kleine progressies zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft en je doel voor ogen blijft houden.