Alumni Story #10: Jordan Gout – SEO & Data Analyst

“Ik ben flexibel, open-minded en communicatief sterk. Deze combinatie van eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat ik mijn plek hier goed heb kunnen vinden.”

 

Welke functie heb je nu en bij welk bedrijf?

 

Ik ben SEO tekstschrijver en data-analyst bij Lekker Bikes. Wat letterlijk inhoudt dat ik SEO teksten voor de website schrijf en ervoor zorg dat wij op Google gevonden worden. Daarnaast onderhoud ik de productomschrijvingen. Deze moeten altijd up-to-date zijn. Verder wil ik ervoor zorgen dat we op websites als Bol.com en beslist.nl komen met goede teksten. Ik houd me dus veel bezig met de marketing, maar dat is niet alles. Eigenlijk doe ik super veel dingen.

 

Het bedrijf wordt gerund door 3,5 persoon, dus dan kun je niet alleen teksten gaan schrijven. Zo doe ik ook sales in de winkel en eerlijk gezegd vind ik dat echt super leuk. Je hebt direct contact met de klanten én het geeft een enorme kick als je een fiets verkoopt. We werken veel met targets en dat werkt goed. Het is niet zo dat je een commissie krijgt wanneer een fiets verkoopt, maar we gaan wel met zijn allen uit eten. Dat is altijd gezellig.

 

Wat vind jij het allerleukste om te doen?

 

Dat is lastig! Kijk, ik kwam natuurlijk binnen als content creator, maar ik moest me ook met SEO bezig houden. Ik ben analytisch echt sterk, dat merk ik nu. Ik vind het heel interessant om met Adwords te kijken wat wel en niet werkt. Zo ben ik aan het spelen met verschillende keywords en ik word daar steeds beter in. Ik wil er echt voor zorgen dat Lekker Bikes gevonden wordt op het internet. Dit vind ik leuk om te doen en het wordt ook nog eens steeds leuker omdat je écht het verschil merkt. Ik zie mijzelf wel doorgroeien in Adwords. Ik ga er in ieder geval voor zorgen dat ik het certificaat nog haal.

 

Welke eigenschappen zorgen ervoor dat juist JIJ goed bent in wat je nu doet?

 

Ik ben heel flexibel. Ik heb hiervoor al voor meerdere startups gewerkt en iedereen moet alles doen. Dat ben ik gewend en dat schrikt me niet af. Ik vind dat juist leuk, omdat het afwisseling in je werk brengt. Daarnaast ben ik open-minded en communicatief sterk. Zo heb ik gemerkt dat de sales mij goed afgaan. Ik kijk echt naar wat mensen nodig hebben en daar pas ik mijn verhaal op aan. Deze combinatie van eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat ik mijn plek hier goed heb kunnen vinden.

 

Wat is de grootste les die je meeneemt uit de Content Creation cursus?

 

Ik heb vooral veel over mezelf geleerd. Ik geloofde nooit dat ‘dingen wel goed komen’. Maar nu merk ik dat dat toch echt zo is. Daarnaast dacht ik dat ik geen skills had, maar dat is helemaal niet waar. Je moet jezelf accepteren en dan kom je erachter dat je toch écht wel dingen kunt. Zodra je hier zelf in gelooft dan gunnen mensen je ook ineens dingen en dan lijkt het wel alsof alle mogelijkheden op je af komen. Vertrouwen op jezelf dus, dat is allergrootste les die ik meeneem.

 

Wat heeft ervoor gezorgd dat je die knop om hebt kunnen zetten?

 

Vooral de intrinsieke motivatie om doelen te behalen. En dat ik nu een vakgebied heb gevonden wat ik heel erg interessant vind. Hierdoor ga je vanzelf harder werken.

 

Waar ligt jouw stip op de horizon? Waar wil jij staan over 5 jaar?

 

Zo. Ja. Ik wil dan een leuke baan hebben en onderlegde kennis hebben. Ik weet van veel dingen wat, maar van weinig dingen veel. Ik wil mij nu verdiepen in één gebied en over 5 jaar wil ik een senior SEO specialist zijn. Geld speelt voor mij niet zo’n grote rol, als ik maar kan blijven doen wat ik leuk vind.

 

Welke tip zou jij willen geven aan onze toekomstige Content Creation studenten?

 

Sta open voor verandering! Soms denk je dat je wel weet ‘hoe het moet’, maar als professionals uit het veld je dan vertellen hoe het écht moet: accepteer dat dan. Zo dacht ik dat ik wist hoe e-mail marketing in elkaar zat, maar dat bleek toch heel anders te werken.

 

Durf daarnaast je grenzen te verleggen. Dat gaat je verder brengen. Door het traject heb ik mezelf beter leren kennen. Vooral de eerste week ben je veel met jezelf bezig en dat is heel fijn. Juist die confrontatie met jezelf leert je zoveel meer dan je bij een studie zou kunnen leren.