Alumni Story #5: Milan Vaassen

De Upstarter Alumni groep groeit! Maanden geleden kwamen ze misschien onzeker binnen, niet zeker welk pad te bewandelen; nu staan ze vol zelfvertrouwen te vlammen in hun baan. Waar zijn de Upstarters belandt en wat zijn de belangrijkste lessen die ze hebben meegenomen uit het traject? We gaan bij ze op bezoek! Waar staan ze nu, wat hebben ze bereikt en wat zijn hun doelen? Lees het in de Alumni Stories. 

 

Deze week:  Milan Vaassen – Novanta reis

 

“Als je me drie jaar geleden had verteld dat ik nu mijn eigen PR-bureau zou hebben had ik je niet geloofd. Net afgestudeerd in Internationale Communicatie, aan de Hogeschool Utrecht, was ik verwikkeld in een slopend sollicitatieproces in Londen. Ik was letterlijk een nummertje tussen alle honderden sollicitanten en voelde me er eigenlijk toch niet helemaal op mijn plaats.

 

Net op het moment dat ik me afvroeg wat ik dan wél met dat Internationale Communicatie diploma moest gaan doen kreeg ik de opdracht een social media plan te schrijven voor een bedrijf. Eén opdracht, werd twee opdrachten wat er voor zorgde dat ik me al snel moest inschrijven bij de KVK en besloot die andere kant van de Noordzee maar even te laten voor wat ze was. Een concreet plan had ik niet, ideeën des te meer.

 

Mijn scriptie schreef ik over hoe PR-bureaus ‘native advertising’ (een vorm van contentmarketing) konden inzetten binnen hun strategie. Hier ‘iets’ mee te gaan doen leek me dan ook het handigst. Maar hoe? De ideeën bleven komen. Overal waar ik naar toe ging, nam ik mijn ideeënboekje mee. Ook ’s nachts lag het boekje naast me op mijn nachtkastje. Vaak werd ik midden in de nacht wakker met ‘echt een TOP idee’, krabbelde alles neer om de volgende ochtend weer wakker te worden en te denken; ‘wat heb ik nu eigenlijk opgeschreven, dit is toch geen top idee?’ Ik twijfelde bij alles en zat lag verstrengeld – zelfs een beetje in de knoop – in al mijn ideeën.

 

Toen verscheen ineens het berichtje van de Novanta reis op mijn Facebook tijdlijn. ‘Dit is het!’ Even helemaal weg van alle verwachtingen, mijn dagelijkse rompslomp en eindelijk de tijd om even goed met die ideeën aan de slag te gaan. En ik knoop er ook nog een leuke vakantie aan vast.

 

Foto

 

In Novanta kwam ik erachter dat het nog niet zo gemakkelijk was als dat ik had bedacht. Terwijl ik vooral met heel veel enthousiasme en misschien ook wel een beetje een vakantiegevoel naar Italië kwam, bleek al snel dat dit echt wel even keihard werken zou worden. Heerlijk lang tafelen in de avond hielp daar trouwens wel erg goed bij. Om met mijn ideeën aan de slag te kunnen moest ik eerst goed naar mezelf kijken. Waarom twijfelde ik steeds zo aan die plannen? En wat dieper; waarom twijfelde ik zo aan mezelf?

 

Op die Italiaanse berg kwam ik erachter dat ik vooral moest loslaten; ik moest de verwachtingen aan mezelf loslaten. ‘Het hoeft niet allemaal op manier A. Manier B kan net zo’n mooie uitkomst brengen’. En ik leerde ‘gewoon te doen’. Ik moest uit mijn hoofd en gewoon die eerste stap gaan nemen. Lukt het niet? Helemaal niet erg, maar dan is er wel wat in beweging gezet.

 

Foto

 

Nu, een klein jaartje later, ben ik de trotse eigenaar van Steller Agency, een PR-bureau dat zich (voornamelijk) richt op startups. En niet alleen dat, ook met de andere deelnemers heb ik nog goed contact en zijn we een vrolijk clubje geworden dat altijd klaarstaat om de ander advies te geven of samen naar een event te gaan.

 

Iedereen is sterk genoeg om een top idee uit te werken naar een goed lopend product, maar je hebt altijd iemand nodig om dat ‘ene zetje’ te geven wanneer je het even niet meer ziet zitten. En dankzij de Novanta reis en mijn ‘Novanta buddies’ heb ik dat ‘ene zetje’ gekregen!”


Wil jij ook leren luisteren naar de plannen die in jou borrelen? Kijk dan snel hier voor meer info over de Novanta reis! Aanmelding sluit 7 juni. Als jij jezelf opgeeft voor de “Vrienden-ticket” met jouw vriend(in) ontvang je 100 euro korting per persoon.