Alumni Story #6: Patrick Goede

De Upstarter Alumni groep groeit! Maanden geleden kwamen ze misschien onzeker binnen, niet zeker welk pad te bewandelen; nu staan ze vol zelfvertrouwen te vlammen in hun baan. Waar zijn de Upstarters belandt en wat zijn de belangrijkste lessen die ze hebben meegenomen uit het traject? We gaan bij ze op bezoek! Waar staan ze nu, wat hebben ze bereikt en wat zijn hun doelen? Lees het in de Alumni Stories.

 

Deze week: Patrick Goede.

 

Patrick is nog altijd onzeker genoeg om fouten te durven maken. Hij noemt zichzelf “sociaal dynamische jongeling”  en omschrijft zijn missie: het ophangen van slingers daar waar hij denkt dat het leven een feestje hoort te zijn. Zijn leven staat nog volop in de steigers, maar begint wel steeds meer vorm te krijgen. Dat vind Patrick al een prestatie op zich in het spel van aantrekken en afstoten in de huidige prestatiemaatschappij.

 

MOVE AND PUSH FORWARD
“Ik schrijf artikelen voor de EO. Voor deze artikelen interviewde ik een aantal bekende mensen zoals Sylvana Simons, Tijs van den Brink en Gaite Jansen. Interviews geven mij de mogelijkheid te praten met mensen die ik anders nooit zou spreken. Eigenlijk zou ik iedereen adviseren dit te doen! Deze gesprekken geven me altijd weer nieuwe inzichten, inspiratie en super veel energie.

 

Ik heb echt nèt mijn baan opgezegd. Ik heb 8 maanden als barista gewerkt en ik merk nu al dat het een goede keuze is dat ik gestopt ben: ik was voor mijn gevoel uitgeleerd en kreeg er daardoor geen energie meer van. Ik heb veel geleerd van het werken in de horeca, maar het was voor mij het juiste moment om weer verder te gaan. De zekerheid van een inkomen maakt het is zo makkelijk te blijven hangen in een baan. In mijn ogen maakt die zekerheid je alleen ook lui, waardoor je vergeet je dromen na te jagen en nieuwe doelen te stellen.

 

Ik wil mijn dromen weer najagen en daar heb ik ruimte voor nodig. Ik wilde verandering, en alleen ikzelf kan iets veranderen. Juist als je even geen vast inkomen hebt, word je weer creatief en ga je weer dat stapje extra zetten.

 

NEXT STEPS
Sinds ik gestopt ben met mijn baan als barista heb ik twee kennismakingsgesprekken gehad bij promotiebureaus en daar ben ik gelijk aangenomen. Hierin vind ik het persoonlijke contact met mensen – wat ik zo tof vond aan de horeca – weer terug. Ik kan hier met dit werk nog meer nadruk op leggen. Daarnaast word ik af en toe gecast voor filmrolletjes of commercials: afgelopen week heb ik bijvoorbeeld een photoshoot gehad voor Philips. Daar heb ik nu de tijd voor. Het lijkt wel alsof deze klussen sinds ik fulltime ben gaan freelancen,  ineens op me afkomen. Ik rol van het een in het ander en ontmoet steeds weer nieuwe mensen in verschillende omgevingen, dat vind ik erg tof!

 

Foto

 

Daarnaast geef ik ook workshops en coaching aan singles! Ik ben een datingcoach voor mensen die happy single willen zijn. Ik geef bijvoorbeeld workshops over hoe je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Laatst stond ik zelfs op Mestival met Mariëtte (co-founder van De Upstarter), we gaven daar allebei een workshop. Hoe cool! :)

 

DARE!
De belangrijkste les is voor mij geweest dat je echt moet durven doen: durf creatief te denken en durf risico’s te nemen. Mede door De Upstarter heb ik ook nu weer de knoop door durven hakken en de keuze durven maken te gaan waarvoor ik wil gaan. Ik probeer te vertrouwen in mezelf en ik vertrouw erop dat het weer goed komt. Hoe vet is het alle verschillende kanten van jezelf te ontdekken en ontwikkelen? Ook al gaat niet alles zoals je verwacht: onderneem, dan groei je altijd ergens in. Dus blijf bezig en zorg ervoor dat je niet stil staat.”


Durf jij ook knopen door te hakken? Eind september start Upstarter traject #8 in samenwerking met Google. Kijk hier voor meer info!