Fckup Friday #1: Antonio Junior

Als je in een te gek bedrijf werkt dat zegt ‘ga maar lekker falen’, dan maak je daar een project van. Ik ben iemand die alles perfect wil doen, maar juist daardoor loop ik vaak vast: wordt iets kleins iets groots en kom ik geen stap verder. Terwijl ik juist om me heen zie dat ondernemers juist durven te falen en hierdoor verder komen. Dus krijg je voortaan van mij – Shawn: communitymanager bij De Upstarter – een fckup story. Van mij of van een succesvolle ondernemer.. of allebei.. want, vanaf vandaag ga ik beginnen met heel hard op mijn bek gaan.

 

MEET THE ENTREPRENEUR
Antonio Junior is geboren in Angola, opgegroeid in New York en nu ready to take over the world in Kaapstad – met zijn Tech startup Emika Studios en zijn nieuwe project Lentus-H (die sinds kort live op Kickstarter is!) Lentus-H is een rijdende jerrycan waar water en eten mee kan worden vervoerd in o.a. Afrika. Dit zodat heel veel vrouwen en kinderen er niet meer dagelijks 6 kilometer hoeven te lopen met een gewicht van 19 tot 45 kilo op hun hoofd, rug of schouders. Lentus-H tackelt dit probleem met dit innovatieve product!

 

KEEP ON ROLLING
“Ik dacht dat het makkelijk zou zijn om de Angolese markt te veroveren, maar dit liep net even anders. Je dealt met andere persoonlijkheden en je moet echt mensen leren vertrouwen. Mijn grootste failure? Verwachtingen van anderen hebben, terwijl ik zelf nog geen idee had wat mijn idee in hield. Hoe kun je iemand iets vragen, als je eigenlijk niet weet wat je nodig hebt?”

 

Oké, oké.. maar hoe werkt dat dan.. falen voor jou? “Je kan alleen leren falen als je begint met het accepteren dát je faalt. Elke keer dat ik faal, zie ik als een nieuwe ervaring. Dit kun je jezelf niet kwalijk nemen: het is geen onderdeel van je identiteit en zegt niks over jou als persoon, professional of starter. Zie het als een wake-up call!

 

Foto

 

KNOCK-KNOCK! IT’S TIME TO CHANGE DIRECTION!

“Een paar maanden geleden ging alles fout. Natuurlijk: verkeerde verwachtingen en afspraken die niet nagekomen werden, maar in plaats van te stoppen, dacht ik: ‘fuck it, i’m gonna change direction’. Iedereen gaf mij het advies een investeerder te zoeken en somehow kwam ik terecht bij Kickstarter, waar ik mijn product kan aanbieden aan Early Adapters. Als tien mensen je product te gek vinden en investeren, dan is dat fantastisch! Want ook al zijn het er maar tien, het zijn er wel tien die echt in je geloven. En nog beter, je kunt je product testen! Validation is key!“Wanneer je een product maakt, weet je nooit of het een succes wordt of niet. Je kunt nog zo een te gek idee hebben – met Lentus-H kun je wereldwijd problemen onder de arme bevolking oplossen – maar dat betekent niet dat iedereen op je product zit te wachten. Ik ben mijn product gaan testen in de sloppenwijken van Kaapstad. Het is een product dat de bevolking daar echt nodig heeft als een primaire levensbehoefte. Nu nog een investeerder!”

 

LIVE, LAUGH, FAIL

“Zorg voor jezelf.. I know, it’s a cliché maar zorg ook voor jezelf, net zoals je voor je bedrijf zal doen. Voed jezelf met inspirerende boeken onder het genot van een lekkere fles wijn. En ga af en toe op reis, al is het maar een dag of twee. Zoek afleiding, dan kun je de klappen van het falen makkelijker opvangen. Zorg dat er ruimte is in je hoofd – anders is er geen ruimte om nieuwe ideeën te ontwikkelen. Als je geen vrije tijd neemt – besef eerst dat je niet overal de controle over kunt hebben. Er spelen zoveel externe factoren! Als die factoren er niet zouden zijn, zou je bedrijf in één klap een succes worden. Dus accepteren, vertrouwen en loslaten.”

 

SPREAD THE FAIL
“Als je op je bek gaat, zie het als een ervaring. Niet als iets waardoor je jouw hele idee van tafel hoeft te vegen. Ik zou nooit iemand vertrouwen die nog nooit heeft gefaald. Als je nog nooit op je bek bent gegaan, dan heb je altijd gekregen wat je wilde. Terwijl juist het niet hebben van iets een enorme motivatie kan zijn. Gebruik falen als een boost, become more eager en ga de mensen die nee hebben gezegd het tegenovergestelde bewijzen door je ideeën te verbeteren.”

 

“FAILURE SHOULD BE USED AS A BOOST! WAKE UP, IF THEY TELL YOU YOU’RE WRONG, PROVE THEM THAT YOU’RE RIGHT!”

 

MORE LENTUS-H?
Check (en support) dit vette project via Kickstarter! Weet je iemand die dit project ook erg vet vindt of juist wil supporten, neem contact op!