Zit je in een sleur? Time to spice up your working life!

Weer zin in je werk krijgen? Ben je op zoek naar jouw drive? Het is weer tijd om je inspiratie en productiviteit te laten stromen! Dit artikel kan je misschien wel helpen aan een boost én een glimlach op je gezicht (en die van je baas)!

 

Herinner je dat moment nog? De eerste dag van jouw baan? Het is een beetje als de honey-moon fase van jouw werk. Of eigenlijk , net als de eerste maanden van je relatie, waarin je nog mega verliefd bent. Het moment dat echt álles fantastisch was bij je baan. Je zette je wekker extra vroeg, je sprong goed voorbereid je bed uit. Elke nieuwe taak greep je met beide handen aan, bevlogen dat je was. Oh.. the memories. En dan.. Begint het langzaam te veranderen. Je wordt anders wakker en je hebt minder zin in je projecten. je werk wordt een routine en je bent minder happy: je verlangt eigenlijk al vanaf maandag naar je weekend. Je begint jezelf af te vragen: “is dit echt de baan die ik voor de rest van mijn leven wil doen?”

 

It’s okay.. het sluipt er zo in. Je bent zeker niet de enige die zijn motivatie helemaal vanuit zijn tenen trekt. Je komt gewoon even in een sleur, en gelukkig zijn er genoeg manieren om hieruit te komen! Onzekerheid en angst hoort er nou eenmaal bij. Als je het gevoel hebt dat je in een sleur raakt, check dan deze 6 punten door en voor je het weet ben je weer ready to go!

 

Responsibility is Key
Ben je verveeld, omdat het je eigenlijk allemaal iets te makkelijk af gaat? Heb je weinig verantwoordelijkheden of een te lage werkdruk, om écht uitgedaagd te worden? Kijk dan of je meer verantwoordelijkheden kunt toevoegen aan je huidige werkzaamheden. Pak je schema en takenlijst erbij en voeg er wat nieuwe uitdagingen aan toe! Blijf weg van repetitive taken en creeër een nieuwe positie voor jezelf! Het zal je creativiteit en inspiratie uitdagen. Extra voordelig: jouw baas zal het geweldig vinden dat je jezelf zo betrokken en onderscheidend opstelt.

 

Have fun!
De mensen met wie jij samen werkt, spelen een grote rol in hoe je je voelt op je werk. Je spendeert wel 8 uur op een dag met elkaar! Te gekke collega’s zijn meer dan belangrijk! Steek dus genoeg energie in jouw collega’s. Zorg dat je een sterk team creeërt, door elke vrijdagmiddag wél naar de borrel te gaan. Of neem zelf het initiatief en ga met z’n allen uitsloven tijdens een slopende bootcamp. Werk wordt een stuk leuker met een omgeving waarin jij straalt!

 

Get inspired?
Never stop learning. Meld je aan voor een cursus/workshop/seminar, whatever! Neem die stap om jezelf en jouw skills te ontwikkelen (dit kan ook buiten jouw vakgebied). Die kennis kun je weer toepassen in jouw werkzaamheden, zo geef je ze weer een hele nieuwe dimensie. Stippel voor jezelf een plan of schema uit om jouw leercurve te vergroten.

 

Talk, talk, talk
Stop met klagen – (ja, we hebben allemaal zo onze dagen). Maar wanneer je merkt dat je jezelf voor langere tijd niet okay voelt op je werk: praat er dan over met je collega’s of baas en geef aan waar je tegenaan loopt. Zorg dat je gehoord word en laat iemand met je meekijken.Een andere blik kan een heel ander licht op de situatie schijnen en je zelfs meer inspiratie geven. Wij weten zeker dat jouw baas graag met je mee denkt, zodat jij jouw positie beter kunt vervullen. Dus laat je inspireren door je collega’s of ga naar een toffe conferentie. Je moet toch die spark weer terugvinden!

 

Change your angle
Deze is misschien wat makkelijker gezegd dan gedaan, maar een mindset change kan wonderen doen: see it from the bright side. Probeer positiever naar de dingen om je heen te kijken en probeer de positieve kant van elke situatie in te zien. Wees dankbaar! En kijk met dezelfde ogen naar de dingen om je heen, zoals je ook op de eerste dag deed. Bedenk ook: er is altijd iemand die graag in jouw schoenen had gestaan!

 

Color your world
Laten we hopen dat je in een omgeving zit waar je aanpassingen kunt maken. Met een paar persoonlijke toevoegingen, of veranderingen: bloemen, foto’s, een prikbord met jouw inspiratie. Kijk en gluur lekker rond. Maak een moodboard op Pinterest. Maak van je kantoor een plek waar je geïnspireerd van raakt! Dag dode planten, halloo stralende bloemetjes!