Alumni Story #7: Jessey Woodley

Maanden geleden kwamen ze misschien onzeker binnen, niet zeker welk pad te bewandelen; nu staan ze vol zelfvertrouwen te vlammen in hun baan. Waar staan ze nu, wat hebben ze bereikt en wat zijn hun doelen? We gaan bij ze op bezoek! Lees het in de Alumni Stories.

 

Deze week: Jessey Woodley.

 

“Ik ben geen held in het stellen van doelen. Ik check achteraf nooit of ze uitgekomen zijn. Maar ik heb mezelf tijdens het Upstarter traject voorgenomen tegen alles ‘ja’ te zeggen. Wanneer ik voel dat ik iets wil en als ik iets interessant vind dan doe ik het gewoon. Ik ben gestopt met de gedachtes dat ik het niet kan, of niet goed genoeg ben. Sinds ik dat doe lukt het ook gewoon. Nu neem ik dan af en toe een moment om terug te kijken, dan realiseer ik me hoeveel ik ben gegroeid.

 

YES, I CAN

Bijvoorbeeld, terwijl ik aan het wachten was op mijn koffiedate bij Vandejong, kwam ik mijn eerdere koffiedate Heleen tegen. Zij werkt op de redactie van Amsterdam &Co en vond de blog die ik schreef over ons gesprek zo leuk dat ze ineens vroeg: “Kunnen we jou niet inhuren als freelancer?” Ik heb direct ja gezegd en pas later dacht ik: “Oh god, misschien moet ik me nu ook gaan inschrijven bij de KvK.” Normaal denk ik veel te veel na, maak ik alle afwegingen en schrijf voors en tegens op. Het is echt mega verfrissend om er gewoon direct voor te gaan. Dat scheelt me een hele hoop energie.

 

Over twee weken loopt mijn Upstarter-stage bij de Impact Hub officieel af, maar ik mag blijven! Dus dan ga ik echt aan de slag! Ik ben aangenomen als program en recruitment support. Dit houdt in dat ik allerlei ondersteunende taken op me ga nemen met betrekking tot de coördinatie van de programma’s binnen de Hub. Deze lopen heel goed, er ligt dus veel werk. Ik ben bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de communicatie rondom deze programma’s. Ik ga het communicatieplan uitwerken en zodra dit gaat rollen kan ik echt aan de slag met het maken van content rondom de programma’s. Daarnaast ga ik de huidige recruiter Ilse helpen met het scouten van veelbelovende sociale startups.

 

Bijna iedereen die werkt bij de Impact Hub is begonnen met een ondersteunende functie, het is inspirerend om te zien hoe ver zij nu zijn gekomen. Ik vind het heel fijn om op deze positie binnen de organisatie te beginnen. Hierdoor kan ik van alles oppakken en uitproberen. Ik laat het nu allemaal op me afkomen, maar ik merk dat ik een steeds beter beeld krijg van wat ik leuk vind.

 

FAKE IT TILL YOU MAKE IT

De Upstarter heeft me met verschillende opdrachten echt uit mijn comfortzone gehaald. Door bijvoorbeeld op koffiedate te gaan en te praten met iemand die ik interessant vind. Het effect hiervan was voor mij echt eye-opening. Het heeft mij inzicht gegeven in aannames die ik had, waarvan ik niet eens wìst dat ik ze had! Zo dacht ik dat je een mega expert moest zijn om te kunnen freelancen, maar nu ben ik erachter gekomen dat dit niet waar is. Iedereen doet eigenlijk maar wat en juist dat is de enige manier om ergens beter in te worden. Maar ook om erachter te komen of je iets überhaupt wel leuk vindt. Dit maakte alles voor mij veel minder eng en groot. Als ik nu iets moet doen wat ik nog niet eerder heb gedaan, zie ik dat als een uitdaging in plaats van iets ontzettend stressvols.

 

De komende tijd wil ik mezelf binnen de Impact Hub verder ontwikkelen en groeien richting programmacoördinatie. Ik wil meer over de inhoud van de programma’s leren en leren wat het betekent om een sociale onderneming te runnen. Dit is echt waardevolle kennis omdat ik dit een interessante sector vind waar ik de toekomst in verder wil. Het lijkt me heel leuk om er nog losse klussen naast te kunnen doen en om tegen zoveel mogelijk ja te blijven zeggen. Zo kan ik ook andere organisaties leren kennen en dat is ook heel waardevol.

 

Nu ben ik weer een stap verder en komen er nieuwe vragen op: hoe zet ik mezelf bijvoorbeeld in de markt als freelancer?”


Ben jij ook net gestart als freelancer en heb jij handvaten nodig? Check dan onze “Start Freelancing” course van De Upstarter x Google Program!