Visualiseer je doelen en ze komen uit: see it, believe it, act on it

Elk half jaar maak ik een inspiratiebord. Waarom? Om mijn focus, visie en mijn doelen op een rij te krijgen en te bereiken. Ik wilde bijvoorbeeld een kantoor, met een enorme kurk wand waarop ik al mijn inspiratie en projecten kon plakken – waar ik dan trots voor zou staan. 2 maanden laten stond ik met een big smile voor een muur met een te gekke timeline erop geplakt.

 

Dus geef je droom een kans en geloof er in, het zou misschien wel je leven kunnen veranderen. 

 

Ik heb een aantal opdrachten voor je, waardoor jij je doelen kunt bereiken.

 

DRAW YOUR FUTURE
Ik geloof net als Patti Dobworolski in “See it, Believe it and Act on it.” We onthouden dingen 65% beter als ze gekoppeld zijn aan een beeld. Dus, gebruik dit in je voordeel: om het leven te creëren waar jij van droomt!

 

Check deze hele toffe Tedtalk van Patti:

 

 

Opdracht #1:

  1. Teken een tekening over je huidige status
  2. Maak een tekening over waar je zou willen staan (bijvoorbeeld 1 of 5 jaar vanaf nu) en maak het zou beeldend mogelijk
  3. See it, Believe it and Act on it!

 

CREATE A VISION BOARD
De kunst van een vision board maken, is niet alleen mooie plaatjes bij elkaar plakken. Een vision board is er om dat wat jij wilt bereiken te visualiseren. En jezelf constant aan je eigen dromen en doelen te herinneren.

 

Opdracht #2:

  1. Pak een stapel tijdschriften, stiften, scharen, lijm en een groot vel
  2. Waar wil jij je op focussen? Waar je over 5 jaar staat, wat je bereikt wil hebben als je 40 bent? Wat zijn je doelen, waar word jij gelukkig van, welke stappen wil jij nemen om uiteindelijk terecht te komen waar jij wilt.
  3. Let’s get started! Blader door de tijdschriften heen en verzamel alle plaatjes die jou aanspreken. En denk er vooral niet te veel over na, neem plaatjes die jou aanspreken en go with the flow!
  4. Hang je vision board op een plek waar je het elke dag ziet. Zo word je steeds weer visueel herinnert aan wat jij wilt bereiken. Dit zal je helpen focus en motivatie te houden.

 

PIN, PIN, PIN
Op zoek naar een plek met een heleboel inspirerende beelden? Pinterest is perfect om online borden te maken. Wij zijn fan en pinnen al onze inspiratie in de categorieën word, art, nature, place en home.

 

Ga jij ermee aan de slag? Stuur vooral jouw collages of tekeningen op!