Hoe kun je meer opdrachten doen waar je gepassioneerd over bent? Lika Verploegen legt uit hoe zij dat doen bij Twentiefour.

Met Alumni stories laten we het verhaal zien achter onze Upstarter Alumni. We vertellen hoe hun werkdag eruit ziet, waar ze nu staan, en wat ze concreet aan hun opleiding bij ons hebben gehad. Deze week gaan we in gesprek met Lika Verploegen, die na haar stage bij Twentiefour werd aangenomen als Content Creator.

Hoi Lika, een paar weken geleden kwamen we met de Curiosity Conversations een kijkje in de keuken van Twentiefour nemen. Hoe was dat voor jou?

‘Ik vond het heel leuk om weer een nieuwe groep content creators te zien! Er kwamen veel vragen uit de groep, en het was leuk om meer over ons bedrijf te vertellen. Twentiefour houdt zich bezig met het maken van video’s die een maatschappelijke impact maken. De oprichters Erik en Linda maken alleen dingen waar ze zelf achter staan, en dat maakt ze heel authentiek.

Mijn samenwerking met Twentiefour begon met een speeddate op het matching event. De klik was er meteen, en gelukkig ook geheel wederzijds. Tijdens het gesprek voelde ik me gelijkwaardig met de andere kant van de tafel: dat voelt tijdens normale sollicitaties wel eens anders. Op het matching event kijk je samen met het bedrijf waar je elkaar kan aanvullen.

Ik dacht eigenlijk dat ik niet genoeg ervaring had om in gesprek te gaan met Twentiefour maar blijkbaar was mijn passie voor wat zij doen doorslaggevend, die skills kon ik bij hen aanleren.

Bij Twentiefour maken ze alleen video’s waar ze zelf achter staan, is dat voor het bedrijf een uitdaging?  

Nou, het bedrijf moet wel blijven draaien! Er moeten genoeg opdrachten komen, en die komen vooral uit ons directe netwerk. Ik merk dat ik netwerken heel spannend vind maar veel leuker dan ik dacht. Als je de gebruikelijke smalltalk hebt gehad, kun je meer de diepte in en praten over duurzaamheid, de voedselindustrie en andere mooie maatschappelijke thema’s. Ik kan gesprekken met andere ondernemers heel inspirerend vinden omdat zij met veel passie kunnen praten over wat ze doen.

Het is hard werken om een netwerk te onderhouden en waardevolle contacten op te bouwen, maar zo creëer je zelf de mogelijkheid om de opdrachten te doen waar je gepassioneerd over bent.

Vóór het Content Creation programma studeerde je Nederlands. Wat doe je nu eigenlijk precies bij Twentiefour?

Ik schrijf alles wat er geschreven moet worden, artikelen, de copy voor onze social media, maar ook aanvragen en voorstellen rondom de videoproducties. Zo schreef ik de tekst voor deze campagne van Farmbrothers, een ander partnerbedrijf van De Upstarter. Ik denk mee met de concepten rondom de video’s en interviews, ik edit video’s en regel productionele zaken. We zijn maar met z’n drieën, dus mijn takenpakket is lekker divers.

Ik vind dat er verrassend veel overeenkomsten zijn tussen een verhaal vertellen in beeld en op papier. Video is wat speelser, door de verschillende zintuigen die meespelen. Mijn tip bij een writersblock? Schrijf eerst een skelet van je tekst, zonder te letten op stijl en grammatica. Vanuit deze opbouw is het makkelijker om te finetunen.

Wat heb je meegenomen uit het Content Creation programma?

Tijdens het programma heb ik ontdekt dat ik veel creatiever ben dan ik eigenlijk denk en gemakkelijk met toffe ideeën kom. Dorien, de copywriting docent gaf tijdens haar lessen handige interview tips waar ik veel aan heb tijdens de vele interviews die ik doe voor Twentiefour. Ook was één van de opdrachten die je meekreeg op de opleiding om koffie te gaan drinken met mensen die je inspirerend vindt. Zo heb ik veel nieuwe mensen ontmoet en merkt ik dat:

als je je met inspirerende mensen omringt, word je één van hen.

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik heb heel veel zin om alle ideeën die we hebben bij Twentiefour te gaan uitwerken. We willen een eigen kanaal opzetten om onze boodschap te verspreiden. Daar kunnen we onze eigen creativiteit ongebonden in uitdragen. Daarnaast wil ik me meer verdiepen in ons voedsellandschap. Het lijkt me prachtig om te ontdekken hoe we voor goed eten én de aarde kunnen zorgen, zodat we hier nog langer kunnen blijven leven met z’n allen. Dat verdienen we. Daarnaast zou ik meer willen leren regisseren, zodat ik meer kan sturen waarmee we bezig zijn.