Creative lifehacks: podcasts

De zes leukste podcasts om je te inspireren!

De podcast-wereld heeft zich de laatste jaren in kwantiteit en kwaliteit enorm ontwikkeld. Het is daarom ook steeds lastiger om de pareltjes eruit te vissen. Om die reden hebben wij voor jou een selectie gemaakt van de zes leukste (creatieve) podcast.

 

Tip 1. Waking Up with Sam Harris

Sam Harris is een filosoof en neurowetenschapper die vaak op controversiële wijze de menselijke geest, maatschappij en actualiteiten ontleedt. Tijdens en vooral na het luisteren van de podcast nemen jouw gedachtes je mee naar een plek die je nog niet kent, maar wel als thuiskomen voelt. Waking Up With Sam Harris is altijd uitdagend, confronterend en vooral interessant.

 

“No society in human history ever suffered because its people became too reasonable.”

 

Tip 2. Creative Minds Podcast

Creative Minds Podcast is een podcast over, door en met gepassioneerde creatieven. Tijdens deze gesprekken bespreken gasten uit de creatieve sector hun (soms pijnlijke) ervaringen en delen zij waardevolle tips. De gasten variëren van acteurs tot beeldhouwers, van muzikanten tot kunstschilders. Het gaat alle kanten op, maar het boeit altijd.

 

Tip 3. The Goal Digger Podcast

Hoe kan ik van mijn passie mijn beroep maken? Hoe kan ik geld voor mij laten werken in plaats van andersom? Ben ik wel een 9-tot-5-persoon? Dit zijn een aantal vragen die Jenna Kutcher beantwoordt in haar podcast. Jenna zat een aantal jaar geleden op de bank in een versleten joggingpak zichzelf af te vragen of zij eigenlijk wel gelukkig was met haar werk. Die vraag was het startschot van een prachtige transformatie die jij ook kan maken.

 

“Ik geloof niet in falen. Ik geloof in momenten die jou de kans geven dingen anders aan te pakken”

 

Tip 4. Successtof Podcast

Bij de woorden ‘online marketing’ en ‘ondernemen’ denken de meeste mensen niet gelijk: “Ah gezellig! Ik ga er even goed voor zitten”. Deisy Amelsbeek deelt op een vrolijke manier praktische tips die je kan toepassen op je onderneming en jezelf als ondernemer.

 

Tip 5. The Untold Stories of Starting a Creative Agency Podcast

De titel verklapt eigenlijk al waar deze podcast over gaat. De oprichters Paul Bakker en Jeroen de Korte van creatief bureau And Now This nemen je mee op hun missie om het bureau tot een succes te maken. Zij pikken het brein achter het brein van creatieve bureaus zoals Jeff Johnson (The Arrivals NYC), Steven van Wel (Karma NY) en Omar Kbiri (Maak Amsterdam). Na 14 jaar als duo gewerkt te hebben bij verschillende reclamebureaus, nemen de heren nu zelf het hef in eigen hand.

 

“Wij zijn deze podcast gestart omdat wij heilig geloven in content en communicatie maken waar mensen ook echt wat aan hebben. Er is al genoeg “disposable content” in deze wereld”

 

Tip 6. The Hashtagged Podcast

Dit is een podcast speciaal voor de Instagram-community. Elke maandag en donderdag ontvangt Jordan Powers inspirerende Instagram-gebruikers. Zij vertellen over de route die zij hebben afgelegd, hun denkproces en wat hun motiveert om hun Instagram-account tot een verlengstuk van hunzelf of onderneming te maken. Als je zelf een fervente Instagram-gebruiker bent, dan is dit een podcast die je absoluut niet mag missen.

 

Volg jij De Upstarter al op Instagram? Dit is ons account!