Who’s Hustlin’? Ruud Vonk!

Onze content creator Charlotte loopt stage bij Hustle Creatives in Utrecht. Hustle Creatives is een team van 15 strong individuals met uiteenlopende expertises die elkaar versterken. Wie zijn die gekke creatieven? De gezichten achter de naam? De komende weken gaat Charlotte met een serie blogs op de website van Hustle Creatives in op de vraag: who’s hustlin’? Hier lees je er alvast één.
 

 
Ruud is een roofvogel. Althans, als hij een dier zou zijn. Geef hem een bril en een camera en zijn zicht is net zo scherp. Als een havik. Cirkelend, zoekend en zoomend naar zijn prooi. Altijd klaar om met zijn camera een beeld te vangen.
 
Makin’ Momma Proud
“Een groot talent,” aldus zijn moeder. Want als young Spielberg was hij al in de weer met foto en film. Beelden van tv zette hij onder muziek van Radiohead. “Als ik dat nu terug kijk, dan denk ik wat ging er allemaal om in dat hoofd? Super vaag, wel heel creatief,” vertelt Ruud Vonk, huisfotograaf van Hustle Creatives.
 
Zijn omgeving had zijn gave al lang gespot. Toch volgde Ruud eerst nog de CALO en gaf creatieve therapie aan gedetineerden. Daarna bewapende hij straatjochies met een camera en hield ze zo van de straat. The best of both worlds, zo leek het. Maar toen hij zesentwintig jaar was, kickte zijn quarterlife crisis in, en hij besloot het over een andere boeg te gooien. Hij volgde zijn hart en verruilde de zorg voor the life of a hustler.
 

“Als young Spielberg was hij al in de weer met foto en film.”

 
Hustle Creatives
Thijs Tuijt vroeg hem bij Hustle Creatives en sindsdien is zijn carrière on the rise. Hij begon als fotograaf, nu regelt hij ook producties, bedenkt concepten, filmt en monteert. “Maar daarnaast rijd ik net zo lief drie keer heen en weer om spullen voor een draaidag te regelen.” Ruud hustled het wel.
 
Zijn skills zitten in passie voor het vak, oog voor beeld en theoretische kennis van de camera. Hij wilt de beelden overbrengen zoals die in zijn hoofd zitten. Inspiratie haalt hij onder andere uit reizen. “Daar ligt mijn kracht, vastleggen hoe het ergens is. Met fotografie of in de vorm van een documentaire, daar zou ik nog wel wat mee willen doen,” mijmert Ruud. “Dromen zijn goed, daar haal ik creativiteit uit.”
 

“De naam zegt het al, Hustle!”

 
Final words of the rudest
Hustle Creatives omschrijft hij als vernieuwend, gangstershit, gevarieerd en no-nonsense. Vijftien verschillende disciplines en allemaal met een andere expertise. “Zonder arrogant te willen zijn denk ik dat wij alles kunnen, we hebben samen veel kennis en leveren kwaliteit.”
 
Ruud is een teamplayer, dat is belangrijk want bij Hustle Creatives wordt echt samen gewerkt. “Je zorgt daarbij dat het geregeld wordt. De naam zegt het al, Hustle!”
 

 
Check de blog van Hustle creatives voor meer van Charlotte’s werk.

Ben jij ook toe aan een uitdagend traineeship? Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar voor de cursus Content Creation die begint op 18 April. Hier vind je het inschrijfformulier.