A Dwight’s Tale: Een gevecht tot de dood tussen Cupido en Logica

“Net wanneer het gezellig wordt, duikt hij weer op hoor… Onze grote ‘vriend’ Logica a.k.a De zweerspons. Ik ben niet de gezelligste, maar ik zorg er wel voor dat er geen chaos ontstaat, zegt Logica trots. Ja, maar IK ben onderdeel van de meest prachtige serenades. Dankzij mij hebben de grootste dichters hun magnum opus gecreëerd. Muzikanten gebruiken mij als hun muze. En waar ik het meest trots op ben, is dat mensen geraakt willen worden door mij. Dat klopt, zegt logica. Maar je bent ook medeverantwoordelijk voor één van de meest intense pijnen… Liefdesverdriet…”

 

En alhoewel haar scherpschutter skills ongeëvenaard zijn, laat haar gevoel voor timing soms heel wat te wensen over 

Cupido-isme

Het gevecht tussen Cupido en Logica is voor mij een interessant gevecht, waarbij het soms niet duidelijk is wie de good cop of bad cop is. De romantiek van Cupido is extreem aantrekkelijk en zorgt ervoor dat je elk greintje rationaliteit uit het raam gooit. Cupido is een kunstenares die weet wat schoonheid is. Ik heb de beste versies van mezelf ontdekt door haar. Ik ben zelfs een betere man geworden dankzij haar liefdespijlen. Als ze er niet is, dan verlang ik naar haar. En je weet nooit wanneer ze komt, maar haar aanwezigheid is altijd aangenaam. De liefdesdiepte die zij mij geeft, is zo intens dat het pijn doet. Maar mijn relatie met Cupido is complex. Ze doet mij soms denken aan mijn moeder. Temperamentvol, gepassioneerd, loyaal en ze doet alles vanuit het puurste van haar hart. Toch begrijpen we elkaar niet altijd. Ik weet dat Cupido’s intenties zuiver zijn. En alhoewel haar scherpschutter skills ongeëvenaard zijn, laat haar gevoel voor timing soms heel wat te wensen over. Haar reactie als ik haar daarop aanspreek; “Het juiste moment is nu Dwight…”

 

Logica is als een essentieel ingrediënt van mijn lievelingsgerecht. Het probleem is dat ik niet altijd weet hoeveel ik van dit ingrediënt moet gebruiken

Logica-isme

“Dwight, Cupido is naïef. Dat weet je toch? Zij heeft een permanente roze bril op. Die vastgeplakt zit op haar hoofd. Zij zorgt er inderdaad voor dat je elk greintje rationaliteit uit het raam gooit. Maar ik zorg ervoor dat jijzelf niet uit het raam springt. Als je naar mij luistert, dan heb je peace of mind. Hoe vaak ik ‘I told you so’ heb moeten zeggen tegen de slachtoffers van Cupido is niet meer bij te houden.” Het is alsof ik mijn vader hoor praten. Gereserveerd en alles wat hij vroeger zei klonk logisch, waardoor ik meestal geen weerwoord had. Logica is als een essentieel ingrediënt van mijn lievelingsgerecht. Het probleem is dat ik niet altijd weet hoeveel ik van dit ingrediënt moet gebruiken. Teveel, en het gerecht is verpest. Maar bij de juiste dosering, smaakt er niks beter. Dan is het net een dans met je mooiste kleding, op het juiste nummer, met de perfect danspartner.

 

Triniteit

Terwijl Cupido en Logica vechtend over de grond rollen, probeer ik tussen hun in te komen om de situatie te sussen. Hijgend en bezweet kijken zij mij aan en zeggen tegelijk; “Hij/zij eruit of ik eruit!”. “Ik heb jullie beiden nodig, zeg ik. Als wij geen drie-eenheid zijn, verliezen wij allemaal”. Op verzoek van mij gaan Cupido en Logica het gesprek aan en stellen elkaar de vraag; Hoe kunnen wij elkaar helpen, zodat we hem kunnen helpen…?

 

_______________________________________________________________

In een bewuste relatie beweeg je samen én onafhankelijk van elkaar. Je speelt met twee tegenovergestelde polen: veiligheid en avontuur, afhankelijkheid en onafhankelijkheid. Wil jij je hierin verdiepen? Neem dan hier een kijkje