Een eerste tipje van de Zeven Sluiers

Weet je nog, die eerste verliefdheid? Vlinders in je buik, je hart dat bijna uit elkaar barst van blijheid als je die ander alleen al ziet. Het stap voor stap dichterbij komen en elkaar ontdekken. De spanning van het onbekende: vindt die ander mij ook leuk? Tot een eerste voorzichtige kus dat lijkt te bevestigen.

 

Op het pad van de Zeven sluiers valt dat allemaal onder de eerste sluier.

De Zeven Sluiers zijn een ritueel van zeven intimiteitsstappen, van de eerste kus tot ‘echte’ seks. Door bewust te vertragen en uitgebreid de tijd te nemen voor elke stap, bouw je tegelijkertijd aan een fijne seksuele relatie én aan verbinding vanuit je hart.

Door je stap voor stap van binnen en van buiten bloot te geven, leg je een stevig fundament onder een nieuwe relatie. Of kun je achterstallig onderhoud in een bestaande relatie opruimen. Zodat je weer met nieuwe ogen naar elkaar kijkt en steeds weer verliefd op dezelfde kunt worden.

De oeroude kennis over de Zeven sluiers en het geheim van sluier voor sluier ontsluieren in liefde en relaties kun je juist ook in deze tijd goed gebruiken.

Hoe je dat doet? Wij spraken erover met Co-Founder Vallei-Online en expert in transformatie seksualiteit Jos Goossens. Hij legt in het kort alle 7 sluiers uit, zodat je een weet wat je te wachten staat. Jos heeft samen met Mariette een online programma ontwikkeld over seks magie, als onderdeel van de relatie coach opleiding waarbij je meer energie en seksueel bewustzijn ontwikkeld. 

De eerste en tweede sluier:  verliefd met al je zintuigen

Jos: “Seksualiteit is een enorme kracht. Sterk genoeg om nieuw leven mee te maken. Als je die kracht meteen loslaat in een prille relatie, dan kan dat je blik behoorlijk vertroebelen. En heb je eenmaal seks gehad met een ander, dan creëer je een soort energetische verbondenheid.

Je kunt niet meer terug naar ’geen seks gehad’. De Zeven Sluiers zijn een ritueel van zeven intimiteitsstappen, van de eerste kus tot ‘echte’ seks. Door bewust te vertragen en uitgebreid de tijd te nemen voor elke stap, kunnen de liefde en de lust samen groeien. Zo ontstaat een stevige basis onder je relatie. Want elkaar spannend en seksueel aantrekkelijk vinden, brengt je bij elkaar. Maar de hartsverbinding houdt je bij elkaar, ook als de roze wolk wat donkergrijs kleurt.

In de Eerste Sluier draait alles om aantrekking, om pure verliefdheid om de belofte van wat nog kan gebeuren. Alles ligt nog open. Inclusief je hart. In de Tweede Sluier weet je dat je elkaar leuk vindt en ben je nieuwsgierig naar hoe het verder gaat. De Tweede Sluier biedt volop mogelijkheden om dat te voelen en al je zintuigen te gebruiken. Deze sluier eindigt met een kus op de mond. Het kan zomaar zijn dat je dan merkt: dit is het toch niet. Of dat je juist veel méér wilt. Maar dat hoort bij de volgende sluiers.

De derde sluier: speels, spannend en veilig

Na die eerste zoete roes – of een dronken bui – wakker worden naast iemand en denken: dit is het toch niet helemaal… Hoe kom ik hier zonder kleerscheuren en met goed fatsoen weg?

Rustig aan ontsluieren in het begin van een mogelijke relatie kan je dit soort situaties besparen. Of juist zorgen voor een diepe hartsverbinding en een stromende intimiteit.

Het ritueel van de Zeven Sluiers is speels en spannend. En het maakt de liefde leuker, veiliger en steviger. Samen vertraagd de sluiers doorlopen helpt je om beslissingen te nemen vanuit je hart en niet vanuit louter lust (hoe fijn ook) of angst (als ik nu niet verder ga, dan wil die ander misschien niet meer) en verwarring (wat moet ik doen?). Elke sluier biedt je bovendien de kans op nieuwe en prettige ervaringen. Met de sluiers breng je magie in de liefde en je leven.

In de Derde Sluier ben je vaker met elkaar alleen. Het knuffelen en het zoenen wordt intenser. Het verlangen begint te groeien. Onderschat deze sluier niet. Deze fase kan heel opwindend zijn en vraagt de nodige zelfbeheersing. Want na een intense tongzoen is het de kunst om je weer van elkaar los te maken.

De vierde sluier: genieten van de golven

Ontsluieren in een nieuwe of bestaande relatie met het ritueel van de Zeven Sluiers vraagt geduld en toewijding, naar de ander en naar jezelf. Zeker als je opgewonden bent, kan het serieus moeilijk zijn om te wachten of te stoppen. Maar echt, het is het waard. Het leert je te luisteren naar je lichaam en je gevoel. En uiteindelijk kom je tot een veel subtielere en diepere manier van de liefde bedrijven.

Maar eerst iets over de vierde sluier. Daar kom je in als je aan het eind van de derde sluier allebei nog steeds een ‘ja’ voelt. In de vierde sluier geniet je ervan dingen samen te ondernemen en wordt het vrijen opwindender, erotischer en meer intens. Met je handen verken je elkaars lichaam onder de kleren. Die blijven dus nog wel aan. De temperatuur kan flink oplopen in deze fase. Leer spelen met de opwinding en het verlangen, leer de golfbewegingen kennen: de intensiteit, maar ook het weer wegebben ervan.

Blijf ook goed luisteren naar dat fluisterstemmetje of je wel of niet verder wil naar de Vijfde Sluier. De Zeven Sluiers zijn namelijk geen langgerekt erotisch spelletje. Het gaat om intimiteit die wel of juist niet opbouwt. Door de tijd te nemen voor elke sluier en ervan te genieten, kan ook de hartsverbinding groeien. Of kom je er op tijd achter dat dit toch geen ‘relatiemateriaal’ is.

De vijfde sluier: geef jezelf van binnen en buiten bloot

In de vorige posts over de Zeven Sluiers kon je kennismaken met de eerste vier sluiers. In de vijfde fase van de Zeven Sluiers ga je voor het eerst richting de slaapkamer of een andere plek waar je ongestoord en veilig samen kunt zijn. In deze sluier geef je je emotioneel én lichamelijk helemaal bloot aan elkaar Je geeft je over om vrij met elkaar te experimenteren en elkaars lichaam te verkennen.

Er is nog wel één ‘barrière’: je vrijt in deze sluier nog zonder penetratie. Bijkomend voordeel in een heteroseksuele relatie: je hoeft je nog niet druk te maken om anticonceptie. Nog een voordeel voor iedereen: veel mensen vergeten dat wat je in sluier drie, vier en vijf doet, net zo goed ‘echt’ vrijen is. Juist in deze sluier kun je voelen dat al doe andere dingen net zo fijn en zeker zo waardevol zijn.

Daarom: geen haast! Neem de tijd om te genieten van deze zeer opwindende sluier. Veel mensen die het ritueel van ontsluieren hebben gedaan, vertellen dat deze fase misschien wel de mooiste was van allemaal. Ontdek hoe waard het is om te vertragen.

Wat je kan helpen om deze en alle voorgaande sluiers vol te houden, is het trainen van de Vallei-technieken. Hoe deze kunst van het zelfbeminnen en de sluiers elkaar versterken? Dat lees je in het boek De Zeven Sluiers, ontsluieren in liefde en relaties van Tao-trainer Reinoud Eleveld en Vallei-coach Isabel Timmers.

De zesde sluier: laat het vuur oplaaien

Heb je samen de eerste vijf sluiers doorlopen en steeds een ‘ja’ gevoeld? Dan begin je aardig te bouwen aan een stevig fundament onder je relatie.

In de zesde sluier vrij je ongeremd vanuit overgave en intense diepte. Je laat nu het vuur van de passie helemaal oplaaien. Tijd om volledig te genieten van het diepe vertrouwen in elkaar, dat je samen de afgelopen maanden hebt opgebouwd.

Maar vergeet vooral ook die andere sluiers niet. Eenmaal in de zesde sluier lijkt dat voor veel stellen voortaan de norm. Er ontstaat een vast ritme waarbij op zaterdagavond of zondagochtend wordt gevreeën, een beetje op de automatische piloot. In de waan van de dag vergeten we vaak dat er verschillende fases van intimiteit zijn. Door steeds meteen tot sluier zes te gaan, gooi je vijf hele mooie kansen weg om te verbinden en te genieten.

Hou de passie levend door af en toe tegen elkaar te zeggen: we vrijen met de kleren aan. Of we gaan naar de film en houden het bij zoenen. Maak de seks niet te kaal.

De zevende sluier: bouwen aan een gouden relatie

Ben je de eerste zes sluiers samen goed doorgekomen, dan kun je ervoor kiezen om te beginnen aan de zevende sluier. In het ideale geval heb je vanaf de eerste tot de zesde sluier steeds minimaal een maand de tijd genomen.

Bij de zevende sluier ligt dat anders. Die duurt in feite zo lang als de rest van je relatie. In de zevende sluier komt die sterke seksuele opwinding juist weer tot rust. Vanuit die rust ga je samen creëren. Dat kan een kindje zijn. Maar je kunt ook samen iets heel anders creëren en daarmee bijdragen aan de relatie en misschien wel een mooiere wereld. Je bouwt dan aan een gouden relatie. Zo’n gouden relatie kan een stootje hebben. Ben je in een flinke relatiestorm terecht gekomen of is er achterstallig onderhoud in je relatie ontstaan? Door de Zeven Sluiers (opnieuw) toe te passen, kun je die ander weer zien als degene op wie je ooit zo smoorverliefd werd. Zonder dat je seks met elkaar had gehad. Door de intimiteit te vertragen en de liefde opnieuw te ontsluieren, word je steeds weer verliefd op elkaar en kan de relatie zich blijven verdiepen.

Het is wijs om minimaal eens in de zeven jaar opnieuw de Zeven Sluiers met je partner te doorlopen. Hoe je dat aanpakt, welke hordes je onderweg kunt tegenkomen én overwinnen? Lees het nu in het boek ‘De Zeven Sluiers, ontsluieren in liefde en relaties’ van Tao-trainer Reinoud Eleveld en Vallei-coach Isabel Timmers.”

_________________________________________________________________________________

Begin vandaag nog met de Zeven Sluiers door het boek hier te bestellen. Of meld je aan voor de relatie coach opleiding.