Heb je (al een tijdje) een idee dat je graag wil realiseren? Dit is wat je kan doen.

Heb je een idee waarvan je oprecht voelt dat hij goed is? Probeer die dan te realiseren. Laat jezelf niet door één of ander kleinzielig figuur, of je eigen saboterende stemmen hieruit praten. Als je iets hebt gevonden wat goed voelt, wat je leuk vindt om te doen en wat je betekenis geeft.. probeer dit dan vorm te geven. Volg je passie en volg je purpose.

 

Ik geloof dat je alleen je beste werk kan leveren wanneer je doet wat voelt dat je diep van binnen wil doen. Dat wat je blij maakt.

Je kan meer dan je denkt

Ik run nu al zes jaar een succesvol bedrijf. Iets waarvan ik nooit had gedacht dat ik het kon. En ook al mag ik af en toe echt knokken voor mijn zaak, het grootste deel van mijn werk voelt moeiteloos. Voelt als spelen en doe ik met een glimlach.

Want wat voor jou als spelen voelt, is voor een ander pittig werk.

Je bedrijf en je carrière mogen licht zijn, en geïnspireerd door de ideeën waarin jij gelooft. Iemand vertelde me ooit: Ideeën zijn op zoek naar een eigenaar, zoals zieltjes op zoek naar een moeder waarbij ze kunnen incarneren. Je hoeft alleen open te staan om ze te ontvangen. En dan de moed, liefde en doorzettingsvermogen te tonen om ze groot te brengen.

 

Welk idee wil jij groot maken?

Ik heb elk jaar tenminste 10 verschillende ideeën die ik wil realiseren. Sommige plannen slagen, sommige falen glansrijk. Van die ‘mislukte’ projecten leer ik het meest. Door te destilleren wat niet goed werkt, en waarom niet, krijg ik stapje voor stapje de informatie die ik nodig heb, waardoor ik een project wel van de grond krijg. Dit jaar heb ik mijzelf flink uitgedaagd en de lat hoger gelegd. Ik voelde dat ik mocht groeien. En aangezien ik binnen mijn eigen bedrijf niet kan solliciteren voor een hogere functie, ben ik degene die bedenkt waar die lat dan komt te liggen.

 

Maak een lijst én spreek jezelf uit

Dus maakte ik een jaar geleden een manifestatie-wish-list. Een lijst met alle ideeën die ik graag een keer zou willen realiseren. 

Ik geloof dat de eerste stap naar realisatie begint met het visualiseren van je idee. De tweede stap is om naar anderen uit te spreken wat je graag zou willen realiseren.

Zonder jezelf de druk op te leggen dat het moet lukken. Het gaat om wensen. Niet om je resultaten. Mijn lief Dion, vond mijn manifestatie-wish-list laatst tussen één van de notitieboeken die in huis rondslingeren. Dit stond erop:

  1. Een podcast
  2. Mijn eigen inner kompas kaarten
  3. Een boek over de liefde
  4. Een community
  5. Een fysieke plek voor die community om samen te komen

 

Voel voor welk project de meeste passie en/of liefde stroomt

Dion las hardop voor wat op de lijst stond. En we barsten samen in lachen uit. Dit jaar heb ik namelijk alle punten, behalve de laatste gerealiseerd. Ik kan nu wel de slimme business coach gaan uithangen en mijn strategieën met je delen, maar om eerlijk te zijn voelt dat niet als de reden achter mijn succes. Natuurlijk:

I worked my ass off this year. Toch deed ik deze projecten niet vanuit wilskracht. Ze zijn uit liefde geboren. En dat is waarom ze zo succesvol zijn geweest.

Die laatste wens… een fysieke plek voor onze community is een droom waar Dion en ik misschien wel de komende 30 jaar aan zullen werken. We hebben een plek gezien in Amsterdam-Noord waar we ons holistisch centrum zouden willen bouwen. De optie op deze locatie is op dit moment helaas vergeven aan een andere bieder. Toch hopen we stiekem dat deze plek of een ander pareltje vrijkomt en wij onze droom mogen gaan realiseren. Duim je met ons mee?

__________________________________________________________

Ps. Mocht je voelen dat je hulp nodig hebt bij het realiseren van jouw idee. Check dan eens de Design Thinking Cursus, waarbij je met een groep mede-creatieven kan sparren over jouw business-idee. Je leert in vijf weken talloze ideeën genereren, prototypes bouwen en testen om er zo zeker van te zijn dat jouw idee bij de markt aansluit en genoeg geld oplevert.

 

Ben je al wat verder met je bedrijf en heb je een mooi idee zodat je kan opschalen? En jezelf als autoriteit in de markt neer kan zetten? Check dan het jaarprogramma ondernemen uit purpose. Er zijn nog twee plekjes over.