Blog: Hoe De Upstarter mijn leven veranderde

Ik voel mijn hoofd warm worden, pak mijn boekje van tafel en sta op. “Ik ga een emotioneel stuk schrijven, en jullie allemaal aan het huilen maken,” had ik kort daarvoor stoer gezegd. De woorden recht uit het hart; geschreven met pen op papier. De zinnen dansen voor mijn ogen. Mijn afscheidspraatje. Over hoe ik drie maanden geleden binnen kwam, en hoe ik vandaag op de laatste lesdag vertrek.

 
Emoties gieren door mijn lijf en vormen een brok in mijn keel. De eerste zin gaat net. Maar na de tweede is er geen redden meer aan. En terwijl iedereen met droge ogen luistert, barst ik in tranen uit.
 
In den beginne
Ik startte before ik ready was. Gedesillusioneerd over de arbeidsmarkt, zou ik nooit meer een baan vinden. “Ik ken jou niet anders dan dat je altijd op zoek bent naar een baan,” zei een vriend ooit. En intussen wist ik zelf ook niet beter meer. Tot De Upstarter verscheen. Als een lichtpuntje aan het einde van een donkere tunnel.

 
Een plek waar mijn creativiteit al in de eerste week opbloeide. Copywriting, branding, design en zoveel meer, werden me bijgebracht in de periode erna. Inspirerende vakmensen deelden hun kennis tijdens de les. En vaak ook daarbuiten. Want met zoveel passie voor het vak en wederzijds interesse, is soms een les van honderdvijftig minuten nog te kort.
 

Meer dan eens bekijken we elkaars werk en helpen we elkaar verder. Wekelijks bespreken we de stages en leren we van elkaar.

 
Er waren momenten van minder leren, maar meer herkenning en bevestiging. Het bracht me zelfvertrouwen in mijn kennis en skills. De powervrouwen van De Upstarter leerde me mijn creativiteit kennen. En hoe ik me ten allen tijde op mijn gemak kan voelen. Gewoon door te blijven communiceren.

 
Grow your expertise
De Upstarter, oh De Upstarter.. Ze zorgden voor een match met Hustle Creatives, waar ik met veel plezier een half jaar werkervaring op mag doen. Maar bovenal leerde ik er een geweldige groep Content Creators kennen. Een warm bad van ambitie, groei en enthousiasme.

 
Ik bewonder hen om wie ze zijn en om wat ze kunnen. Ieder een uniek persoon met een eigen stijl en talent. Jonge creatieven die zich in drie maanden tijd ontpopten tot gedreven professionals of zelfs zzp’er. Meer dan eens bekijken we elkaars werk en helpen we elkaar verder. Wekelijks bespreken we de stages en leren we van elkaar.
 
Om feedback en complimenten van deze toppers te krijgen, is heel waardevol.
 

Bovenal leerde ik er een geweldige groep Content Creators kennen. Een warm bad van ambitie, groei en enthousiasme.

 
Take bold risks
Gelukkig is het avontuur nog niet helemaal ten einde. De komende vier maanden staan nog in het teken van stage. Het leren van ups en downs. En ondanks dat ik elke avond afgepeigerd in mijn bed lig, geeft dit traject me geluk en energie. Het inspireert me om te groeien. Om meer uit mezelf en mijn carrière te halen. Wellicht toch als zzp’er.

 
Maar bovenal geeft De Upstarter me licht in mijn leven. Het vertrouwen dat dit nog maar het begin is.
 

 
Wil jij ook de kans grijpen die Charlotte drie maanden genomen nam? In April en September starten er weer nieuwe programma’s voor Content Creation. Leer in 7 maanden schrijven als een journalist, strategisch nadenken als een digitale marketeer en bouwen aan een sterke merkbeleving als een echte storyteller. Schrijf je in voor meer informatie.