Innoveren met impact

Wees van betekenis in een veranderende wereld

Er wordt gesproken over een wereld voor en na het coronavirus. Hoe gaat die wereld eruit zien? En hoe kun jij daarin van betekenis zijn? We worden gedwongen om te innoveren, om flexibel en creatief om te gaan met de uitdagingen van nu. In de Online Course innoveren met impact & forward thinking leer je waar er kansen liggen en ga je een business strategie maken voor de komende drie tot vijf jaar. Een strategie die is afgestemd op wat er nu speelt en hoe jij vanuit jouw purpose waarde levert.

Start: 2 juli 2020
Eind: 10 juli 2020
Meld je aan voor: 19 juni 2020
Lengte: 4 weken
Dagen: 4 dagen op donderdag en vrijdag
Tijdstip: 9:30–15:00
Kosten: Early Bird t/m 11 juni. €499 / Regulier: €999

Deze training vindt 2 keer per jaar plaats op de volgende startdata:
2 jul, 15 oktober

Schrijf je in voor de course
Vraag de brochure aan

Wat ga je leren?

Je leert trends waarnemen en hierop inspelen. Je laat je inspireren door andere disciplines en pioniers (cross-over innovatie). En werkt een strategie uit waarmee je toekomstbestendig bent en blijft. Je zal merken: inspelen op veranderingen is een kunst en kunde die jij ook kan leren. De kunst zit hem in je mindset. Lukt het je om jezelf écht open te stellen en mee te bewegen? Om de vraag ‘hoe tackle ik deze uitdaging’ om te draaien naar ‘hoe kan ik hier mijn voordeel mee doen?’. Je leert om met nieuwsgierigheid te kijken. Zodat je gaat zien welke waardevolle lessen en inzichten je kan halen uit de uitdaging waarvoor je staat. 

Na deze cursus heb je vertrouwen in hoe jij van betekenis kan zijn in de nieuwe maatschappij die zich aan het vormen is. Plus: je kan de door jouw gekozen koers onderbouwen met relevante data, een strategie en belichaamde visie. 

Opleidingsdata: 2, 3, 9 en 10 juli.

Future-proof mindset Gebruik toekomstgerichte inzichten en creatief denken om relevant te blijven.
Trendwatching Leer trends in de huidige maatschappij waarnemen, beschrijven en onderbouwen.
Inspirerend leiderschap Krijg mensen mee op jouw koers richting positieve verandering.
Design Thinking Denk je plan stap voor stap uit en creëer een strategie voor verandering.

Leer van experts uit het veld

Trendwatching & Future proof mindset | Lieke Dols
Een future-proof mindset is een manier van denken waarbij je nieuwsgierigheid inzet als kracht. Je laat jezelf inspireren door andere disciplines, vergroot je blikveld en doet nieuwe ideeën op voor jouw business. Je wordt uitgedaagd om buiten je eigen kaders te denken en stappen. Vervolgens leer via research methodieken om trends te spotten en de impact hiervan op jouw business helder te krijgen. Je weet wat je nodig hebt om toekomstbestendig te zijn en kunt dit met data onderbouwen.
Design Thinking & Horizon model | Maryama Marong
Bij dit vak leer je hoe je met de inzichten vanuit trendwatching slim inspeelt op toekomstige ontwikkelingen. Bedrijven als Airbnb, WhatsApp en Slack zijn ontstaan tijdens de laatste recessie en hebben onze wereld compleet veranderd. De gemene deler van deze bedrijven? Ze verbinden mensen op verschillende niveau’s. Een trend waar slim op is ingespeeld. Bij dit vak ontwikkel jij jouw eigen slimme strategie. Je werkt volgens principes van Design Thinking en het Horizon model van McKinsey.
Inspirerend leiderschap | Mariëtte Ruggenberg
Je hebt na de lessen van Lieke een richting gekozen, maar zonder een duidelijke why krijg je mensen niet in beweging. Daarom ga je jezelf tijdens deze les verbinden met je purpose. Je komt erachter wat voor soort leider je bent en hoe je van betekenis kunt zijn. Je gaat aan de slag met een aangescherpt verhaal achter jouw bedrijf. Door duidelijk te communiceren waarin je gelooft, en daarvoor te staan, willen mensen zich verbinden met jouw missie en merk.

Alumni

"Ik koos voor een course bij de Upstarter omdat de persoonlijke en mensgerichte aanpak me aantrekt. Die persoonlijke touch bleek ook terug te komen in de manier waarop de lessen zijn opgebouwd. Ik heb ontzettend veel geleerd. "
Wilma van Ittersum
Projectcoördinator De Redactie
"Lieke verzorgde onze eerste Innovatie Meet-up met als onderwerp Trends. Hoe kijken we naar signalen, welke behoefte zit er achter en wat betekenen die voor ons? Lieke heeft een goed en duidelijk verhaal. Ze gebruikt sprekende voorbeelden die ogenschijnlijk weinig met elkaar te maken hebben totdat je verder kijkt."
Ewald Broekema
Foto is aangepast Holland Casino

Waarom nu

Sinds de pandemie delen we als wereld een gezamenlijk gevaar. Waardoor er een verbinding tussen mensen en bedrijven is ontstaan die we ons voor 2020 moeilijk hadden kunnen voorstellen. Juist nu is het belangrijk en nodig om toekomstbestendig te zijn en te blijven. Door de pandemie zijn veranderingen in de samenleving, economie en technologie in een stroomversnelling gekomen. We krijgen een spiegel voor. Waarin wij zien dat we niet nóg harder moeten werken, maar slimmer mogen werken: bewust, licht, bezield en strategisch. ‘Less is more’ is één van de trends die wij waarnemen. Als je even stil staat en onderzoekt wat huidige trends zijn, snap je waar we naartoe bewegen en hoe je in een veranderend landschap van waarde kan zijn.

Iets voor jou?

  • Schrijf je hier in om de brochure te ontvangen van de opleiding.
  • Wij doen altijd een vrijblijvende telefonische intake om te kijken of de opleiding bij je past.
  • Dit kan op een moment dat het jou uitkomt.
  • Onze opleidingen starten 2/3 keer per jaar.
  • Het is mogelijk om een stage of traineeship te lopen bij een bedrijf uit ons netwerk.
  • Heb je een andere vraag neem contact op met Maryama, programmacoördinator van de Forward Thinking opleiding.
Ontvang brochure
Inschrijven intake